Fiat ve Aksigorta, kasko poliçelerinin verilere göre fiyatlandırılması için iş birliğine gitti

“Fiat Yol Arkadaşım Connect Kasko” ile Fiat Yol Arkadaşım Connect teknolojisiyle temin edilen verilere göre Aksigorta kasko poliçeleri kişiye özel olarak belirlenecek.
Fiat ve Aksigorta, kasko poliçelerinin verilere göre fiyatlandırılması için iş birliğine gitti

Bugün paylaşılan bilgilere göre Fiat ve Aksigorta, kasko poliçelerinde yeni bir dönemi başlatan önemli bir iş birliğine imza attı. “Fiat Yol Arkadaşım Connect Kasko” ile Fiat Yol Arkadaşım Connect teknolojisiyle temin edilen verilere göre Aksigorta kasko poliçeleri kişiye özel olarak belirlenecek.

Sürücüler bu sayede daha avantajlı fiyatlardan kasko yaptırabilecek ve aracın kullanım gün sayısı kasko fiyatına yansıyacak. Sigortacılık sektörüne adapte edilen bağlanabilirlik teknolojisi “Fiat Yol Arkadaşım Connect”, Tofaş Ar-Ge merkezi ve Comodif iş birliği ile geliştirildi ve Türkiye’deki Fiat kullanıcılarının hizmetine sunuldu.

Tofaş ve Aksigorta iş birliğiyle hayata geçen Fiat Yol Arkadaşım Connect Kasko uygulamasıyla kasko tutarları sürücünün kullanım şekli ve süresine göre avantajlı hale gelecek. Uygulamayı kullanan sürücüler, araç kullanım verileri analiz edilerek hesaplanan sürüş puanının haricinde otomobilin kullanım süresine göre kasko poliçelerinde yüzde 10’un üzerine çıkan indirimlerden de faydalanabilecek.

Fiat Yol Arkadaşım Connect Kasko, poliçe fiyatlamasını kullanım süresi ve sürüş puanı olmak üzere iki temel veri üzerinden hesaplıyor. Poliçeye artı bedel yansıtmadan analiz yapan sisteme göre, sürüş puanı 75’in üzerinde olan kullanıcılara, toplam poliçe tutarı üzerinden yüzde 8,5 ile yüzde 10 arasında indirim uygulanıyor.

Bunun yanı sıra araç kullanım süresine göre 250 TL’ye varan indirimler sunulduğunu da ekleyelim. Söz konusu veriler, poliçe yenileme döneminde Aksigorta tarafından değerlendiriliyor ve kasko poliçe indirimleri kişiye özel olarak belirleniyor. Böylece, kasko fiyatlarının içindeki göreceli yüksek risk maliyeti, aracını iyi kullanan sürücüye yansıtılmıyor, kullanım gün sayısı da hesaplamada dikkate alınıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.