TV kanallarının dijital yayınlarını yönetmek için video ve reklam altyapısı sağlayan platform: AdNext

Platform, AdNext video altyapısı ile kanalın canlı yayınını uçtan uca servis ediyor ve geliştirdiği teknolojisi sayesinde TV kanallarının internet canlı yayınlarında her izleyici için farklılaştırılmış reklam kuşakları oluşturuyor.
TV kanallarının dijital yayınlarını yönetmek için video ve reklam altyapısı sağlayan platform: AdNext

Gelişen teknoloji ile birlikte gündelik hayatımızda birçok değişiklik yaşanıyor. Kitapların yerini e-kitaplar ya da sesli kitaplar, müzik çalarların yerini dijital streaming uygulamaları ve geleneksel televizyonun yerini dijital yayıncılık platformları almaya başladı. Eskide kaldığını düşündüğümüz birçok şey de aslında kendini dijital olarak dönüştürüyor. Kısacası değişim her alanda, herkes için kaçınılmaz görünüyor. 

Bu değişimden payını alanlardan biri de televizyon kanalları. Zira çok değil, 10 yıl önce insanları televizyon ekranına kilitlemeyi başaran bu kanallar da artık dijital bir değişimin eşiğinde ve kanalların, bunun için üçüncü taraf platformlardan yardım almaları gerekebiliyor. AdNext, TV kanallarının dijital yayınlarını yönetmek için video ve reklam altyapısı sağlıyor ve bu değişimde kendine önemli bir yer ediniyor.

Her izleyici için farklılaştırılmış reklam kuşakları 

İlk ürünü TV kanallarının internet canlı yayınlarını kişiselleştirmek üzerine olan AdNext, "TV'nin geleceği" vizyonu için geliştirdiği AdNext video altyapısı ile kanalın canlı yayınını uçtan uca servis ediyor ve geliştirdiği teknolojisi sayesinde TV kanallarının internet canlı yayınlarında her izleyici için farklılaştırılmış reklam kuşakları oluşturuyor.

AdNext'in reklam altyapısı ise TV yayıncılarının dijital envanterlerini yönetmeleri için özel olarak dizayn edilmiş bir arayüzü (SSP-Supply Side Platform) yayıncılara, TV kanallarının dijital envanterlerine reklam verebilmeleri için geliştirilmiş bir arayüzü (DSP-Demand Side Platform) ise medya ajanslarının kullanımına sunuyor. Bu sayede reklam verenler tüm dijital TV envanterine tek bir panelden ulaşırken, aynı TV kanalını izleyen farklı hedef kitlelere canlı yayında farklı reklamlar gösterebiliyorlar.

Atv, Kanal D, Star, TV8 ve ASpor'un internet canlı yayınlarını servis ediyor

Alihan İplik, Samet Özcan, Tankut Akgül ve Göktürk Tanyeri tarafından Ağustos 2019'da kurulan AdNext, şu anda Atv, Kanal D, Star, TV8 ve ASpor'un internet canlı yayınlarını servis ediyor ve tüm büyük medya planlama ajansları tarafından kullanılıyor. Platform, her ay milyonlarca izleyiciye canlı yayın ve reklam servis ediyor. 12 kişilik bir ekiple hizmet veren AdNext'in iş alımlarına açık olduğunu da söyleyebiliriz.

AdNext kendi sistemleri üzerinden yapılan her reklam geliri için sabit bir altyapı ücreti alarak gelir modelini oluşturuyor. Bugüne kadar herhangi bir yatırım almayan platform, başta ülkemizdeki yeni nesil TV olmak üzere globalde de TV sektörünün dönüşümünde rol alacak bir teknoloji şirketi olmak istiyor.

Şu anda sadece TV'lerin canlı internet yayınlarını servis eden platform, bu yılın sonuna kadar Video on Demand (VoD) olarak tabir edilen içeriklerin tekrar izlemelerinde de servis sağlayacağını belirtiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.