Yapay zeka destekli ilaç keşfine odaklanan XtalPi, 319 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka destekli ilaç keşfine odaklanan biyoteknoloji şirketi XtalPi, Softbank Vision Fund, PICC Capital ve Morningside Venture Capital ortaklığında yönetilen C Serisi yatırım turunda 319 milyon dolar yatırım aldı.
Yapay zeka destekli ilaç keşfine odaklanan XtalPi, 319 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka destekli ilaç keşfine odaklanan biyoteknoloji şirketi XtalPi, Softbank Vision Fund, PICC Capital ve Morningside Venture Capital ortaklığında yönetilen C Serisi yatırım turunda 319 milyon dolar yatırım aldı. Tura Tencent, Sequoia China, China Life ve SIG de katıldı. Yeni yatırım, XtalPi'nin yapay zeka ve bulut bilişim destekli platformunun erişimini genişletmek için kullanılacak.

XtalPi, sanal Ar-Ge çalışmalarını gerçek dünyadaki laboratuvar test verileriyle entegre ederek, potansiyel yeni ilaçların aktivitesini modellemek için yeni bir dijital ikiz simülasyon sistemi geliştirmeyi hedefliyor ve bu da biyofarmasötik şirketlerinin klinik için en iyi adayları seçmesini kolaylaştırıyor

XtalPi'nin CEO'su ve kurucu ortağı Shuhao Wen, geçtiğimiz birkaç yılda, dünyanın en yenilikçi ilaç ve biyoteknoloji şirketlerinden bazılarıyla çalışarak platformun yeteneklerini geliştirmeye ve doğrulamaya odaklandıklarını söyledi. İlaçların üretkenlik sorununu çözmek için yapay zekanın yanıt verdiğine inandıklarını da sözlerine ekledi. 

Şirket, algoritmalarını, ilaç benzeri molekül veri tabanını ve bilgi işlem gücünü aynı anda geliştirerek platformunu genişletmek için üç yönlü bir yaklaşım benimsediğini belirtiyor. Şu anda XtalPi'nin sistemi, atom düzeyinde moleküller ve proteinler arasındaki etkileşimleri tahmin etmek ve farmakolojik özelliklerini haritalandırmak için 100'den fazla algoritma içeriyor. Şirket, uluslararası bulut bilişim sağlayıcılarından yararlanarak, bir milyonun üzerinde işlem çekirdeğinden oluşan süper hesaplama kümelerini bir araya getiriyor.

2014 yılında kurulan şirket, hem atomik seviyelerde fiziği simüle ederek hem de çıkmazları ortadan kaldıran ve araştırma için daha verimli yollara işaret eden daha geleneksel veri bilimi işlerini yaparak, son derece düşük seviyeli simülasyon ve hedef moleküllerin tahminini sunmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.