Influencer paylaşımlarına verilen duygusal tepki, sosyal topluluklar ile güçlenebilir

Influencer paylaşımlarının duygusal etkisinin daha net görüldüğü son dönemde, öne çıkan kategorilerde iş birlikleri ve sosyal mecralardaki topluluklar aracılığı ile yapılacak paylaşımlar daha da etkili olabilir.
Influencer paylaşımlarına verilen duygusal tepki, sosyal topluluklar ile güçlenebilir

Cilt bakımı son dönemde sosyal medya platformlarından gelen artışla birlikte büyüme gösteren FMCG kategorilerinden. Traackr'ın yeni raporuna göre yükselme yaşayan cilt bakımında CeraVe ve Vaseline gibi bütçe dostu markaların öne çıkması ve yeni nesil influencer'ların bu ürünleri desteklemesi kategorinin büyümesindeki öncelikli etkenler olarak görülmekte. 

Influencer'ların tanıtımını yaptığı kozmetik, seyahat ya da outdoor ürünlerinin düşüşüyle birlikte yükselen cilt bakımı ürünleri kendine "skinfluencer" adını veren ve sadece bu kategorideki ürünlere yoğunlaşanların artmasını da sağladı. TikTok, Instagram ve YouTube kanallarında takipçi sayılarını artıran influencer'ların öncelikli olarak tanıttığı markalara baktığımızda The Ordinary ve CeraVe'yi görmekteyiz. 2019'un ilk yarısı ile 2020'nin aynı dönemi kıyaslandığında %197'lik artış yakalayan cilt bakımı içeriklerinin artışında evde kalma ile gelen alışkanlık değişiklikleri ile influencer'ların bu konudaki gönderilerinin en büyük etkisi olduğunu düşünmekteyiz. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.