Toplu taşımada hareketliliğe dair verileri toplayan çözüm: Cermoni

Cermoni (Toplu Taşıma Karar Destek Sistemi), şehir içi ve şehirler arası hareketliliğin anlaşılmasını, seyahat ve yolcu kalıplarının çıkarılmasını sağlıyor.
Toplu taşımada hareketliliğe dair verileri toplayan çözüm: Cermoni

Toplu taşımada hareketliliğe dair verileri toplayan bir çözüm olarak karşımıza çıkan Cermoni (Toplu Taşıma Karar Destek Sistemi), şehir içi ve şehirler arası hareketliliğin anlaşılmasını, seyahat ve yolcu kalıplarının çıkarılmasını sağlıyor.

2011 yılında Metin Barış tarafından Ankara'da kurulan Parabol girişiminin bir çözümü olarak karşımıza çıkan Cermoni, toplu taşıma performans analizleri, durak atama, sefer başlangıç-varış algoritmalarının ve coğrafi tabanlı, etkileşimli olarak çalışabilen arayüzün geliştirilmesi ve entegre edilmesiyle yaklaşık 1 senelik bir sürede tamamlandı.

17 kişilik bir ekip tarafından yönetilen Parabol'un çözümleri şu an ülkemizde 16’sı Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 25 şehirde aktif olarak kullanılıyor. Parabol'un Türkiye haricinde Gürcistan, Kazakistan, Hindistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Nijerya’da kullanıldığını da ekleyelim.

Cermoni, yolculara gidecek toplu taşıma hizmetindeki iyileştirmelere yardımcı olan kent içi toplu taşıma hareketliliği ve toplu taşıma performans analizlerini sunan bir sistem olarak çalışıyor. Paylaşılan bilgilere göre Parabol'un gelir modeli iki kanaldan oluşuyor.

Birincisi on premise olarak adlandırdığımız belediyelere doğrudan temin, pazarlık usulü ve açık ihale gibi tedarik yöntemleri ile gelir elde edilmesi. İkinci yöntem ise SaaS modeli. Bu modeldeki temel amaç ise belediyenin toplu taşıma hizmetleri için aylık ücret karşılığında, toplu taşıma hizmetlerinin iyileştirilmesine ve geliştirilmesine yönelik çözümlerle, kesintisiz bir yüksek hizmet kalitesinin devamlılığının sağlanması.

Ülkemizde toplu taşıma kullanan herkesin ihtiyacının veriye dayalı olarak anlaşılmasını ve toplu taşıma kullanımının her yerde hizmet kalitesiyle paralel olarak artmasını hedeflediklerini belirten Parabol, toplu taşıma alanına getirdiği yenilikçi yaklaşımları ile birlikte bu alandaki çözümlerini tüm dünyaya taşımak istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.