Endonezya merkezli bulut mutfak girişimi Yummy, 12 milyon dolar yatırım aldı

Endonezya'nın bulut mutfak girişimi Yummy, SoftBank Ventures Asia'nın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 12 milyon dolar yatırım aldı.
Endonezya merkezli bulut mutfak girişimi Yummy, 12 milyon dolar yatırım aldı

Endonezya'nın bulut mutfak girişimi Yummy, SoftBank Ventures Asia'nın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 12 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Intudo Ventures ve Sovereign's Capital ile yeni yatırımcılar Vectr Ventures, AppWorks, Quest Ventures, Coca Cola Amatil X ve Palm Drive Capital katıldı. B Serisi ile birlikte Yummy'nin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 19,5 milyon dolara ulaştı.

Yummy'nin kurucu ortağı ve CEO'su Mario Suntanu, Covid-19 döneminde Yummy'nin işinin büyüme gösterdiğini söyledi. Yeni yatırımın da özellikle Covid-19'un devam eden etkisiyle başa çıkmak için operasyonlarını dijitalleştirmek ve teslimatları genişletmek isteyen markalar başta olmak üzere daha fazla ortak elde etmek için kullanılacağı belirtiliyor.

Güneydoğu Asya'daki bulut mutfaklarının sayısı, salgından önce de artmaya başlamıştı. Ancak gelirlerinin önemli bir kısmı için teslimatlara güvenen yeme-içme markaları için kendi mutfaklarını ve personelini işletmek, maliyet açısından sıkıntılar doğurabiliyor. Bulut mutfaklar ise işletmelerin kâr marjlarını artırmasına yardımcı oluyor.

Yummy, bulut mutfak konusunda Endonezya'da Hangry ve Everplate adlı girişimlerle rekabet içerisinde. Suntanu, Yummy'nin diğer bulut mutfaklara kıyasla ana avantajının, mutfak olanaklarının yanı sıra tam olarak yönetilen konum ve mutfak işletim hizmetleri sunması olduğunu söylüyor. Bu da restoranların ve yeme-içme markalarının kendi ekiplerini işe almalarına gerek olmadığı anlamına geliyor. Bunun yerine, yiyecek hazırlama ve dağıtım, Yummy'nin çalışanları tarafından yapılıyor. Şirket ayrıca müşterilerine hedefli reklam kampanyalarında yardımcı olmak ve listelerini yemek dağıtım uygulamalarında daha görünür kılmak için bir veri analizi platformu da sağlıyor.

Ülkemizde de bulut mutfak konusunda önemli adımlar atılmaya başlandı; Paket Mutfak da bu girişimlerde şu an için başı çekiyor diyebiliriz. Paket Mutfak ile ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca Webrazzi Insights ekibimizin hazırladığı Bulut Mutfak ve Covid-19 raporuna da göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.