Kişisel finansman yönetiminde farklı uygulamaların artması kullanıcıların günlük hayatını olumlu etkileyebilir

Tasarruf, borçlanma, bütçe gibi finansal okuryazarlık gerektiren konularda müşterilerin güvenebileceği araçların sağlanması hedeflerine daha kolay ulaşmalarında efektif bir yol olabilir.
Kişisel finansman yönetiminde farklı uygulamaların artması kullanıcıların günlük hayatını olumlu etkileyebilir

Tasarruf, yatırım, borçlanma, bütçe yapabilme gibi finansal okuryazarlık gerektiren konularda müşterilerin farklı bilgi seviyeleri bulunduğu bir gerçek. Ekonomik sıkıntılar, biriktirme problemleri ya da birikim miktarı gibi konular söz konusu olmadan da finansal bilgilerde sadece Türkiye'de değil, dünyanın birçok ülkesinde eksiklikler bulunuyor. Merkez bankaları, birlik ya da sendikaların bu konuda bilgilendirmeleri bulunmakla birlikte parasını değerlendirmek isteyenlerin öncelikli olarak başvurdukları yerler daha çok kendi bankaları ya da bu konuda faaliyet gösteren girişimler olarak öne çıkıyor. 

Kişisel finansman araçları da bu noktada devreye girerek müşterilerin daha akıllı yatırım ve birikim kararları vermesini sağlamayı amaçlıyor. Türkiye'de geçtiğimiz iki senedir girişim örneklerini gördüğümüz kişisel finansman girişimler, kişisel tavsiyeler sunmak, daha uzun bir müşteri döngüsü sağlamak ve elde tutma oranını artırmak gibi konularda oldukça başarılı. Bankalara göre deneyim açısından da daha efektif bir yolculuk sunan kişisel finansman araçları farklı özellikleriyle farklı hedef kitlelerin dikkatini çekmekte.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.