Mastercard'ın Apple Card'a sunduğu numarasız kart altyapısı Dijital Axess Card ile Türkiye'de

Akbank'ın  tamamen dijital Axess Kredi Kartı duyurdu. Mastercard'ın daha önce Apple Card, Samsung ve Curve'e sunduğu alt yapı, artık yeni Axess Card'da.
Mastercard'ın Apple Card'a sunduğu numarasız kart altyapısı Dijital Axess Card ile Türkiye'de

Akbank bugün Akbank Strateji, Dijital Bankaclık ve Ödeme Sistemleri EVP'si Burcu Yüce ve Mastercard Türkiye ve Azerbeycan Genel Müdürü Yiğit Çağlayan'ın katılımıyla önemli açıklamalar yaptı. Toplantıda Akbank'ın  tamamen dijital Axess Kredi Kartı duyuruldu. 

Mastercard'ın daha önce Apple Card, Samsung ve Curve'e sunduğu alt yapı, artık Axess Card'da da kendini gösterecek. Mastercard'ın bu altyapyı şimdiye kadar az sayıda geleneksel bankaya sunduğunu belirtelim. Bu bankalardan birinin Akbank olması dikkat çekiyor. Akbank yetkilileri bu yeni ürün odağının "anındalık" olduğunu belirtiyor. 

Akbank, dijital Axess kredi kartı için uçtan uca dijital bir deneyim sunuyor. Dijital Axess Card ile kullanıcılar kredi kartı başvurusunu dijital olarak yapıyor ve dakikalar içinde mobil uygulama üzerinden kredi kartınızı kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

Alışveriş limitini ise anında azaltıp yükseltebiliyorsunuz. Aynı şekilde kullanım izilerini de anlık olarak güncellemeniz mümkün. Kartın kullanım alanlarında ıslak imza gibi fiziksel işlemlere ihtiyaç duyulmayacak. Kart hem internette hem de fiziksel dünyada temassız ödemelerde kullanılabilecek.

Ödeme ve işlemlerde QR kod ve NFC teknolojilerinden faydalanılancak. Böylece fiziksel ortamlarda da dijital ödemelerin yapılması kolaylaşacak. Akbank müşterilerinin çip para ve mil puanlarına da hızlıca erişebileceğini söyleyelim. 

Yeni kart tasarımı 

Akbank, dijital ve mobil öncelikli yaklaşımını, kart tasarımını da yansıtıyor. Yeni Axess kartta, Kart Numarası, Son Kullanım Tarihi ve Güvenlik bilgisini içeren rakamlar yer almıyor. Kartın arka yüzünde sadece kullanıcının isminin yer aldığını belirten Akbank, böylece kart bilgilerinin güvende olduğunu söylüyor. 

Bu arada dijital Axess'in şimdilik sadece Akbank müşterileri tarafından erişilebilir olacağını söyleyelim. Ancak Uzaktan Müşteri Edinimi'ne yönelik yasal düzenlemeler tamamlandığında Akbank müşterisi olmayan kişiler de dijital Axess'e yine dijital olarak başvurabilecek. 

Yakın gelecekte  5G ile IOT cihazların daha fazla hayatımızda olacağını sıklıkla konuşuyoruz. Bununla birlikte hem pandemi kazanılan temassız ve online alışveriş alışkanlıklarının da artış gösterdiği bir gerçek. Kısacası yakında kredi kartlarının hayatımızdan çıkması ve yerini akıllı cihazlara bırakması söz konusu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.