Finlandiya merkezli oyun şirketi Metacore, Supercell'den 17,6 milyon dolar yatırım aldı

Bugün paylaşılan bilgilere göre Metacore, Clash of Clans ve Clash Royale gibi büyük oyunların yapımcısı olarak tanıdığımız Supercell'den yatırım aldı.
Finlandiya merkezli oyun şirketi Metacore, Supercell'den 17,6 milyon dolar yatırım aldı

Finlandiya merkezli bir oyun şirketi olarak karşımıza çıkan Everywear Games'in 2015 yılında 2,25 milyon dolar yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. İlerleyen dönemlerde ise ismini değiştirerek yola Metacore olarak devam eden oyun şirketi, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Bugün paylaşılan bilgilere göre Metacore, Clash of Clans ve Clash Royale gibi büyük oyunların yapımcısı olarak tanıdığımız Supercell'den yatırım aldı. Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre Supercell, Metacore firmasına 17,6 milyon dolar yatırım yaptı.

17,6 milyon dolarlık yatırımın Supercell'in Metacore girişimine yaptığı ilk yatırım olmadığını da belirtelim. Hatırlatmak gerekirse Supercell, 2018 yılında Metacore firmasına 6 milyon dolarlık bir yatırım da yapmıştı. Yapılan yatırım anlaşmasının için de özel bir kredi kısmının yer aldığını da belirtelim. Supercell'den sadece yatırım almakla kalmayan Metacore, 11,8 milyon dolar kredi de alacak.

2015 yılında Helsinki'de kurulan Metacore, ilk etapta sadece Apple Watch modelleri için oyun geliştiriyordu. Sonrasında ise akıllı telefonlar için de oyun geliştiren bir mobil oyun şirketine dönüşen Metacore, aldığı yatırımla birlikte yeni oyunu olan Merge Mansion oyununu kullanıma sunduğunu da paylaştı.

Gizem ve bulmaca türünde bir oyunu olan Merge Mansion oyunu hem Android hem de iOS platformu için ücretsiz olarak kullanıma sunuldu. Dilerseniz Merge Mansion oyununu Android için buradan, iOS için ise buradan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.