Selçuk Atlı'nın kurucu ortağı olduğu Bunch, 20 milyon dolar yatırım aldı

Mobil oyunlar için grup şeklinde video sohbet imkanı sunan Bunch, General Catalyst liderliğinde gerçekleştirilen A Serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı.
Selçuk Atlı'nın kurucu ortağı olduğu Bunch, 20 milyon dolar yatırım aldı

Mobil oyunlar için grup şeklinde video sohbet imkanı sunan Bunch, General Catalyst liderliğinde gerçekleştirilen A Serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna, Electronic Arts, Krafton (PUBG), mixi, Take-Two Interactive Software, Inc., Ubisoft, Supercell, Riot Games, Miniclip ve COLOPL gibi oyun şirketlerinin yanı sıra LVP, Northzone, Streamlined Ventures, Konvoy Ventures, OneTeam Ventures, Velo Partners, Golden Venture Partners ve Alven Capital Partners gibi yatırımcılar da katıldı.

Yatırımın bir parçası olarak General Catalyst ekibinden Niko Bonatsos, Bunch'ın Yönetim Kurulu'na katılacak. Şirket, aldığı yeni yatırımı kullanıcı tabanını büyütmek ve popüler çok oyunculu oyunlarla entegrasyonları hızlandırmak için kullanacağını açıkladı.

Bunch, mart ayında tüm dünyada hızlı bir şekilde benimsendi ve aylık aktif kullanıcılarda 50 kattan fazla büyüdü. Zira mart ayında Bunch, App Store'da 9 ülkede ilk 20 sosyal uygulama arasına da girmişti. Yatırımın böyle bir dönemde gelmesi ise şaşırtıcı görünmüyor.

Bunch'ı çok oyunculu oyunlar için parti uygulaması olarak da tanımlayabiliriz. Oyuncuların, arkadaşlarıyla görüntülü sohbet üzerinden bağlantı kurmasına ve en sevdikleri oyunlara arkadaşlarıyla birlikte katılmasına imkan sağlıyor. Geliştiriciler, oyuncuların arkadaşlarıyla parti yapmasına ve birlikte oynamasına izin vererek katılımı artırmak için Bunch'ı kendi oyunlarına entegre edebiliyorlar. Oyuncuların bir araya geldiği ve aynı odada video oyunları oynadığı LAN partileri'nden esinlenen Bunch, akıllı telefonlarda ve tabletlerde kullanılabiliyor.

Bunch'ın CEO'su ve kurucu ortağı Selçuk Atlı, çok oyunculu oyunların yeni sosyal ağlar olduğunu; izole olduğumuz bu dönemlerde oyunların arkadaşlarımızla zaman geçirmek için kayda değer alanlar olduğunu söylüyor. Bunch'ta oyuncuların en sevdikleri oyunların içinde ve dışında arkadaşlarıyla bağlantı kurmaları için bir yol yarattıklarını belirten Atlı, General Catalyst ve en önemlisi en popüler oyunların yapımcıları ile ortak olmaktan büyük heyecan duyduklarını dile getiriyor.

General Catalyst'in genel müdürü Niko Bonatsos ise Bunch'ın insanların sevdikleri tüm oyunları oynamak için arkadaşlarıyla bir araya geldikleri bir alan yaratma konusundaki uzun vadeli vizyonuna inandıklarının altını çiziyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.