Atlassian Ventures: Atlassian için ürün geliştirenlere ayrılan 50 milyon dolarlık fon

Atlassian için ürün geliştiren girişimlere ve köklü şirketlere yatırım yapmak üzere kurulan Atlassian Ventures, fonun yetersiz kaldığı durumlarda başka yatırım şirketlerini de yatırım süreçlerine dahil edecek.
Atlassian Ventures: Atlassian için ürün geliştirenlere ayrılan 50 milyon dolarlık fon

Jira, Confluence, Bitbucket ve Trello gibi ürünleri çatısı altında toplayan Atlassian, kendi ekosistemi için ürün geliştiren girişim ve köklü şirketlere yatırım yapmak için Atlassian Ventures'u kurduğunu duyurdu

Atlassian Ventures, yatırım sürecinde üç ayaklı bir yaklaşımla hareket edecek. Fon, şirketin Jira, Confluence, Bitbucket ve Trello gibi bulut tabanlı ürünleri için yeni ürünler geliştiren erken aşama girişimlere yatırım yapacak. Hatta yatırım fonu, bu kategoride Hipporello ve Meetical'a yatırım yaptı bile. 

Bunun yanı sıra Atlassian Ventures, işlerini ölçeklendirmek isteyen köklü şirketlere de yatırım yapmayı hedefliyor. Bu iki yapıya ek olarak yatırım fonunun bulut servislerini çoğaltmak veya yeni ürünler üretmek isteyen Atlassian Partner Program üyelerine de yatırım yapacağını belirtelim.

Geçen yıl Jira otomasyon aracı Code Barrel'ı satın alan Atlassian, 2 ay önce Mindville'ive Mayıs ayında Slack entegrasyonu sunan Halp'i satın almıştı. Böyle bakıldığında Atlassian'ın yaklaşımının pek değişmediğini sadece yeni bir boyut kazandığını söyleyebiliriz. 

Atlassian'ın Kurumsal Gelişim başkanı Chris Hecht paylaşılan duyuruda şu ifadeleri kullandı: 

Bulut ürünlerimize giderek daha fazla müşteri geçtikçe, deneyimlerini geliştiren ve tüm kullanım durumlarını karşılayan sağlam bir bulut tabanlı uygulamalar ekosistemini teşvik ederek müşterilerimizin yolculuklarını desteklemeye kararlıyız. Marketplace'imizde halihazırda mevcut olan 4200'den fazla uygulamadan ve Slack, Zendesk ve GitHub gibi popüler araçlarla sunduğumuz entegrasyonlardan inanılmaz derecede gurur duyuyoruz. Ama şöhretimizin üzerinde dinlenmenin zamanı değil. Atlassian Ventures, müşterilerimizin bir sonraki inovasyon dalgasını beslemek ve işlerini hem şimdi hem de gelecekte yönetmek için ihtiyaç duyduğu türünün en iyisi araçlara ve entegrasyonlara yatırım yapmaya devam etmemizi kolaylaştıracak.

Chris Hecht'in de bahsettiği üzere Atlassian'ın sadece Trello çatısı altında sunduğu entegrasyonlar bile önemli sayıda. Hatta geçen bu entegrasyonlardan öne çıkanları kategorilere ayırarak bir yazı dizisin halinde paylaşmışık.

Son olarak Atlassian Ventures'un, yatırım sürecinde başka yatırım şirketleriyle ilerleyebileceğini de söyleyelim. Şirketin Zoom, Slack, InVision, process.st ve Split.io yatırımları da benzer ortaklıklarla ilerlemişti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.