Migros, Moneypay ile ödeme hizmetlerine giriyor

Migros'un Moneypay ile ödeme sistemlerine girdiği bilgisine ulaştık. 2.296 mağazası ile markanın bu adımı oldukça dikkat çekici.
Migros, Moneypay ile ödeme hizmetlerine giriyor

Migros KAP'a yaptığı açıklama ile faal olmayan Sanal Merkez Ticaret A.Ş.'nin Moneypay Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş. olarak değiştini paylaştı. Hem Moneypay'de yer alan "pay" bölümünden hem de ödeme ve elektronik para hizmetleri ünvanında Migros'un yakın zamanda fintech alanında bir yenilik hazırlığında olduğunu çıkarmamız mümkün.

KAP'taki açıklamasında ödeme ve elektronik para hizmetleri alanındaki iş fırsatlarının değerlendireleceğini belirten Migros'un web sitesindeki rakamlara göre 195 Migros ve 60 Macrocenter olmak üzere yurtiçinde 81 ilde 2.255 mağaza; yurtdışında ise 41 Ramstore ile toplamda 2.296 mağazası bulunuyor. Bu denli geniş çapta bir hizmet veren bir markanın fintech alanında vereceği online-offline servis geniş bir kitleye seslenecek görünüyor.

Konuyla ilgili KAP'ta yayınlanan özel durum açıklaması şu şekilde:

Bilindiği üzere, Şirketimiz Migros Ticaret A.Ş., e-ticaret alanındaki Sanal Market operasyonlarını mevcut mağazaları üzerinden kendi bünyesinde yürütmekte ve bu alanda büyümeye devam etmektedir. 

Diğer taraftan, Şirketimizin bağlı ortaklığı konumundaki mevcut durumda gayri faal olan Sanal Merkez Ticaret A.Ş.'nin şirket ünvanının Moneypay Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş. ("Moneypay") olarak değiştirilmesine karar verilmiştir.

Bu suretle, finansal teknolojilerin gıda perakende operasyonlarımızda daha etkin kullanılması, ödeme ve elektronik para hizmetleri alanındaki iş fırsatlarının değerlendirilmesi hedeflenmektedir.

Bu kapsamda bağlı ortaklığımız Moneypay'in sermayesinin hem iç kaynaklar hem de sermaya taahhüdü yoluyla 10.000.000 TL'ye artırılmasına karar verilmiş olup, söz konusu sermaye artırımına Şirketimiz tarafından 6.400.000 TL sermaye bedeli ile iştirak edilecektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.