Messenger VP'si Stan Chudnovsky, platformdaki paylaşım kısıtlama ve doğrulama özelliklerini anlattı

Eylül ayının başlarında paylaşım sayısı kısıtlamasını Messenger'da yaygınlaştıran şirket, Facebook'un doğrulama ortakları tarafından işaretlenen içerikler, Messenger'da paylaşıldığında da kullanıcıları uyaracak.
Messenger VP'si Stan Chudnovsky, platformdaki paylaşım kısıtlama ve doğrulama özelliklerini anlattı

Geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi Webrazzi olarak Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla TechCrunch Disrupt etkinliğini sizler için takip etmeye devam ediyoruz. Dezenformasyon sosyal ağların en büyük problemleri arasında yer almaya devam ederken, sosyal ağların üst düzey yöneticileri konu hakkında çalışmalarını arttırıyor. 

TechCrunch Disrupt 2020'ye konuk olan Facebook Messenger VP'si Stan Chudnovsky, mesajlaşma platformu üzerinde gerçekleşen dezenformasyon ve benzeri zarar verici içeriklerle nasıl mücadele ettiklerini aktardı. Bunun yanı sıra Chudnovsky, uçtan uca şifreleme ile gizli mesajlaşma özelliklerinden de bahsetti. 

Chudnovsky, Facebook'un hedefinin Messenger'ı aile ve arkadaşlar arasında tıpkı özel konuşmalar için dijital bir oturma odasına dönüştürmek olduğunu belirtti  Ayrıca yeni araçların ve ortamların yükselişiyle birlikte; Facebook'un araçların suistimal edilmesinin önüne geçilmesi konusunda bilinçli davranması gerektiğini de ekledi. 

Messenger'daki paylaşım kısıtlamaları 

Mesajların gizliliğine önem verdiklerini söyleyen Chudnovsky, mesajların geniş ölçekte başkalarına iletilmesiyle bu gizlilik odaklı anlayışın bozulduğuna da dikkat çekti. Bu noktada geçtiğimiz yıl Messenger için Sri Lanka'da yayına alınan kısıtlamaları hatırlatalım. Sri Lanka'daki kullanıcılar, tek bir mesajı yalnızca 5 kez paylaşma hakkına sahip.

Eylül ayının başlarında aynı kısıtlamayı Messenger platformunda yaygınlaştıran şirket, ABD ve Yeni Zelanda başta olmak üzere pek çok ülkedeki seçimlerdeki dezenformasyon etkisini kaldırmayı amaçlıyor. Özellikle Covid-19'a dair dezenformasyon yayan içeriklerin de bu sayede önüne geçilmesi planlanıyor. 

Paylaşım doğrulama 

Chudnovsky, konuşmasında Messenger'ın Facebook'a bağlı bir platform olduğunu da vurguladı. Bu sayede bir içerik Facebook'un doğrulama ortakları tarafından işaretlendiğinde, aynı uyarı Messenger konuşmalarında da kullanıcıların karşısına çıkacak. 

Yine de Chudnovsky'nin belirttiğine göre link paylaşımını ve iletme özelliğini Messenger'dan kaldırmak şirketin gündeminde değil. Chudnovsky, bağlantı paylaşımı ve iletme konusunda şunları söylüyor: 

Bunların internetin özü olduğunu düşünüyorum. İnsanların internette bilgi alışverişi yapabilmelerini tamamen yasaklamak, internetin amacını ortadan kaldırır. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.