Otonom sürüş teknolojileri geliştiren Idriverplus, 14,6 milyon dolar yatırım aldı

2015 yılında Dezhao Zhang tarafından Çin'de kurulan girişim, paylaşılan bilgilere göre C+ serisi yatırım turunda 14,6 milyon dolar yatırım aldı.
Otonom sürüş teknolojileri geliştiren Idriverplus, 14,6 milyon dolar yatırım aldı

Otonom sürüş teknolojilerine odaklanan bir girişim olarak hizmet veren Idriverplus, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. 2015 yılında Dezhao Zhang tarafından Çin'de kurulan girişim, paylaşılan bilgilere göre C+ serisi yatırım turunda 14,6 milyon dolar yatırım aldı.

Idriverplus tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan yatırım Ar-Ge çalışmaları, şirketin robot taksi filosunun büyütülmesi ve temizlik robotlarının üretilmesi için harcanacak. Alınan yatırım ile birlikte Idriverplus ekibinin büyütüleceğini de ekleyelim. Idriverplus girişimi şu an için 300 çalışana sahip.

Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre 14,6 milyon dolarlık C+ serisi yatırım turu Xin Ding Capital ve Huaxia Weiming Investment liderliğinde gerçekleşti. Idriverplus'ın ana ürününün ismi ise "Brain". Brain araçlara otonom sürüş özellikleri kazandırıyor. 

2 milyon kilometrelik test sürüşlerini tamamlayan "Brain" ürünü Almanya, ABD, Japonya ve Rusya gibi pek çok ülkeye de satıldı. Söz konusu test sürüşlerinin Çin, Malezya, Singapur, Dubai, Almanya, ABD, Japonya ve Rusya'da gerçekleştiklerini de ekleyelim.

Idriverplus'ın öne çıkan ürünlerinden bir diğeri ise Woxiaobai isimli temizlik robotları. Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre ise Corona virüs salgınının ortaya çıkması ile birlikte Woxiaobai robotları özellikle hastanelerin etrafında yoğun olarak kullanıldı.

Son olarak Idriverplus'ın geçtiğimiz Mayıs ayında HOPU-Arm Innovation Fund'dan yatırım aldığını da hatırlatalım. Şirketin değerlemesi ile ilgili ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.