650 milyon dolar yatırım alan Klarna'nın değerlemesi 10,6 milyar dolara ulaştı

İsveç merkezli ödeme sistemi girişimi Klarna, Silver Lake'in liderliği üstlendiği yatırım turunda 650 milyon dolar yatırım aldı.
650 milyon dolar yatırım alan Klarna'nın değerlemesi 10,6 milyar dolara ulaştı

İsveç merkezli ödeme sistemi girişimi Klarna, Silver Lake'in liderliği üstlendiği yatırım turunda 650 milyon dolar yatırım aldı. Silver Lake, GIC, BlackRock, HMI Capital, Merian Chrysalis, TCV, Northzone ve Bonnier tura katılan diğer şirketler olarak açıklandı. Klarna'nın değerlemesi yeni yatırımla beraber 10,6 milyar dolara ulaştı.

Klarna, e-ticaret platformlarında alternatif bir ödeme yöntemi sunuyor. Şimdi satın almanıza ve daha sonra yüzde 0 faizle üç veya dört taksitte ödeme yapmanıza olanak tanıyor. Pek çok müşterinin kredi kartı olmadığı ve kişiler kredi limitleriyle ilgili ücretleri ödemek istemediği için Klarna, farklı Avrupa pazarlarında oldukça popüler hale geldi. Satıcılar, Klarna'nın müşteriler için kredi limitlerini şeffaf bir şekilde yönetmesiyle ilk işlem gerçekleştiğinde ödeme alıyor. Şirket, işlem ücretlerine ek olarak, gecikme ücretlerinden de gelir elde ediyor.

Klarna, kısa bir zaman önce ABD'de de faaliyet göstermeye başladı. ABD'de Affirm ile rekabet eden Klarna, yalnızca e-ticaret şirketlerini değil, tüketicileri doğrudan hedefleyerek ürün yelpazesini genişletiyor.

Klarna ödemelerini görmek, mağazaların bulunduğu bir pazara erişmek, teslimatları takip etmek ve fiyat düşüş bildirimlerini ayarlamak için Klarna uygulamasını indirmek yeterli oluyor. Uygulamayı kullanarak, Amazon gibi desteklenmeyen mağazalarda da Klarna ile ödeme yapmak için sanal kartlar da oluşturulabiliyor. Uygulama, 12 milyon aylık aktif kullanıcıya ve 55 bin günlük indirmeye sahip.

Klarna şu anda Sephora, Groupon ve Ralph Lauren gibi 200 bin perakende ortağıyla çalışıyor. 2020'nin ilk yarısında şirket, 466 milyon dolar gelir ve 59,8 milyon dolarlık zarar bildirdi. Şirket bu yaz, ABD'de Vibe adında bir ödül programı başlattı. Buna göre ödeme yöntemi olarak Klarna'yı kullanarak harcanan her dolar için puan kazanılıyor. Puanlar, H&M, Amazon, Walmart, Uber gibi yerlerde hediye kartları ile değiştirilebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.