Mobil projeler için derleme ve yayınlama platformu: Appcircle

Kullanımı basit ve kurumsal ihtiyaçlara hizmet verebilecek bir Mobile DevOps ürünü geliştirme hedefi ile yola çıkan Appcircle projesi, bir dijital dönüşüm girişimi olan Smartface tarafından geliştirildi.
Mobil projeler için derleme ve yayınlama platformu: Appcircle

Mobil uygulamalar için derleme, yayınlama ve test süreçlerini otomatikleştiren bir platform olarak karşımıza çıkan Appcircle, uygulama oluşturma süreçleri basitleştirmeyi hedefliyor. Yaklaşık 3 aydır beta sürecinde olan Appcircle, bu hafta itibariyle herkesin kullanıma sunuldu.

Kullanımı basit ve kurumsal ihtiyaçlara hizmet verebilecek bir Mobile DevOps ürünü geliştirme hedefi ile yola çıkan Appcircle projesi, bir dijital dönüşüm girişimi olan Smartface tarafından geliştirildi. 2020 yılının başında hayata geçirilen Appcircle projesinin Osman Çelik tarafından yönetildiğini de ekleyelim.

Şu an için 12 kişilik bir ekip tarafından yönetilen Appcircle, toplamda 18 ay içinde geliştirildi. Yaklaşık 3 aydır beta sürecinde olan Appcircle ürünü 1000'e yakın geliştirici veya kurum tarafından denendi. Paylaşılan bilgilere göre Appcircle’ı beta aşamasında deneyen 10 kurumsal kullanıcıdan 9’u, ürünü beğendiklerini ve beta sonrası kullanmayı değerlendiklerini de ifade etti.

Appcircle'ın kullanım için DevOps bilgisi ya da özel bir yazılım gerektirmediğini ve tüm popüler geliştirme altyapılarını desteklediğini de ekleyelim. Appcircle, tüm CI/CD süreçlerini ve çıktılarını tek bir kurumsal mobil DevOps platformunda toplayabiliyor.

Süreci tümüyle otomatikleştiren Appcircle, geliştiricilerin yükünü azaltmayı ve operasyon maliyetlerini düşürmeyi de hedefliyor. Aynı zamanda uygulama yayınlama süreçlerini de hızlandıran girişim, özel DevOps bilgisi gereksinimi ortadan kaldırarak manuel operasyona bağlı kullanıcı hatalarını da azaltıyor.

Appcircle ile macOS çalıştıran bir cihaza gerek duyulmadan Obj-C/Swift, Java/Kotlin, Flutter, React Native ve Smartface dilleri ile geliştirilen iOS ve Android projelerini derlemek ve yayınlamak mümkün olduğunu da ekleyelim. Appcircle, AWS altyapısı ile SaaS ve private cloud olarak kurumlara sunuluyor.

Appcircle, Android 4’ten 10’a, iOS 8’den 13’e kadar geniş bir cihaz havuzunda mobil uygulamaları tarayıcı üzerinden çalıştırabiliyor. Bu sayede kullanıcılar, iOS ve Android projelerini gerçek cihaz deneyimi ile anında test edebiliyor. Bitrise, Codemagic ve App Center gibi rakiplere sahip olan Appcircle, basitliğin ve esnekliğini bir arada sunulması ve ürünün kurumsal organizasyonların ihtiyaçlarını tümüyle karşılayacak şekilde geliştirilmiş olması ile rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.