Vodafone'dan Denizbank ve Visa iş birliğiyle hayata geçirilen ödeme çözümü: Vodafone Pay

18 yaş sınırı olmayan, operatörden ve bankadan bağımsız olarak para yüklenen Vodafone Pay Kart ile bütçe aşım derdi olmadan, nakit ve kredi kartı taşımadan, 7/24 anında para transferi yapabiliyor.
Vodafone'dan Denizbank ve Visa iş birliğiyle hayata geçirilen ödeme çözümü: Vodafone Pay

Vodafone, Vodafone Pay adlı ürününü, gerçekleştirdiği online basın toplantısında tanıttı. Pandemi döneminde mobilde işlem hacimlerinin yüzde 150 oranında arttığını söyleyen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, bu dönemde mobil ürünlere olan ilginin de arttığını söyledi. Aksoy, Vodafone Pay ile mobil cüzdana farklı bir bakış açısı getirdiklerinin de altını çizdi. Vodafone Pay hayata geçirilirken Denizbank ve Visa ile iş birliği yapıldı.

Operatörden ve bankadan bağımsız ödeme çözümü

18 yaş sınırı olmayan, operatörden ve bankadan bağımsız olarak para yüklenen Vodafone Pay Kart ile bütçe aşım derdi olmadan, nakit ve kredi kartı taşımadan, 7/24 anında para transferi yapabiliyor. Kartın içinde para olduğu takdirde her ATM'den para çekilebiliyor; GSM numarası ile 7/24 herkese para gönderilebiliyor ya da karşı taraftan para talep edilebiliyor. Dünyanın her yerinde, Visa logosu olan her yerde ve her online mağazada Vodafone Pay kullanılabiliyor.

Hem fiziksel hem de online alışveriş imkanı

Vodafone Pay, mağaza içinde ve online olarak alışverişe de imkan sağlıyor. Vodafone Pay kullanıcıları, oyun için satın almalar da yapabiliyor. Bu özellikle bilhassa kredi kartına sahip olmak için yaşı tutmayan kesimin hedef kitle olduğunu da belirtelim. Tüm harcamalar Vodafone Pay üzerinden görülebiliyor. Operatörden bağımsız olan Vodafone Pay'i kullanmak için herhangi bir banka müşterisi olmak da gerekmiyor; 12 yaşın üzerindeki herkes Vodafone Pay kullanıcısı olabiliyor. 

Ne gibi yenilikler eklenecek?

Engin Aksoy, Vodafone olarak hedeflerinin, önümüzdeki bir yıl içinde Vodafone Pay ile 1 milyon kullanıcıya ulaşmak olduğunun altını çiziyor. Aksoy, Vodafone Pay'e ilerleyen dönemde yeni özellikler ekleneceğini de belirtiyor. Android telefonlarda geçerli olacak temassız ödeme, İstanbulkart gibi ulaşım kartlarına yükleme yapılabilmesi, elektrik, su, doğalgaz gibi kurum ödemeleri yapabilme, sadece GSM no ile değil IBAN ile de para transferi yapılabilmesi gibi özellikler gelecekte aktif edilecek özellikler olarak açıklanıyor.

Harcamaları paylaşma özelliği

Vodafone Pay'de ortak harcamaları görmeye yarayan bir özellik de bulunuyor. Böylelikle arkadaşlarınızla gittiğiniz etkinliklerde yaptığınız harcamaları, kimin kime ne kadar borcu olduğunu açık bir şekilde görebiliyor ve Vodafone Pay üzerinden harcamaları yönetebiliyorsunuz.

Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel, Visa verilerine göre Avrupa genelinde, 14 ülkede e-ticaretin yüzde 25'in üzerine çıktığını söylüyor. Bu dönemde temassız ödemelerin arttığını söyleyen Tezel, mart ayından sonra hiç kart kullanmayanların da ciddi anlamda artış gösterdiğini belirtiyor. Durumun Türkiye'de de farklı olmadığının altını çizen Merve Tezel, mart ve nisan ayında 7 milyon kartın ilk kez internet alışverişinde kullanıldığını; temassız ödemenin geçen yılın aynı dönemine göre 3 kat arttığını söylüyor. Tezel, Vodafone Pay'in cep telefonlarını mobil cüzdan haline getirdiğini de sözlerine ekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.