Monster Notebook'tan girişim hızlandırma programı: Monster Gaming Lab

Monster Notebook, oyun alanında ilerlemek isteyen girişimcileri “Monster Gaming Lab” hızlandırma programı ile destekleyeceğini açıkladı ve bugün online olarak gerçekleşen basın toplantısında Monster Gaming Lab'ın lansmanı yapıldı.
Monster Notebook'tan girişim hızlandırma programı: Monster Gaming Lab

Monster Notebook, Türkiye oyun sektörüne ve girişimcilik ekosistemine yönelik yeni bir projeyi hayata geçirdi. Monster Notebook, oyun alanında ilerlemek isteyen girişimcileri “Monster Gaming Lab” hızlandırma programı ile destekleyeceğini açıkladı ve bugün online olarak gerçekleşen basın toplantısında Monster Gaming Lab'ın lansmanı yapıldı.

Monster Gaming Lab, Monster Notebook Kurucu ve CEO’su İlhan Yılmaz’ın ve Monster Notebook CGO’su Cem Çerçioğlu’nun katılımı ile tanıtıldı. Monster Notebook bünyesinde kurulan Monster Gaming Lab’a başvuran 5 girişim, kuluçka, hızlandırma ve yatırım adımlarından oluşan program dahilinde desteklenecek.

Monster Gaming Lab'in girişimlere sunduğu imkanlar

Program içinde Monster, oyun geliştirme süreçlerinde çalışmaları için ekiplere yaratıcılıklarını artırıp odaklanmalarını sağlayacak ve ihtiyaçları olan tüm alt yapı desteğine sahip olacakları bir çalışma alanı vaat ediyor. Bunun yanı sıra programa dahil olan girişimlere ihtiyaçları doğrultusunda, oyun dünyasının en iyilerinden mentorluk ve danışmanlık alma imkanı sunuluyor. Program süresince başarı göstermiş girişimlere Monster Notebook’tan yatırım alma olanağı da sağlanıyor.

Girişimciler mentorluk/danışmanlık ve çalışma ortamı desteklerinin yanı sıra Microsoft ve IBM gibi sektör devlerinden cloud desteği, devlet destekleri danışmanlığı, spesifik oyun ve girişimcilik eğitimi desteği de alıyor. Her aşamadan ekibin kabul edildiği Monster Gaming Lab’da fikir aşamasındaki oyun girişimlerine tohum yatırım alma imkânı sunuluyor ve oyunun yayıncıya ulaşması sağlanıyor.

Monster Gaming Lab programının süresi 2 ay olarak belirlendi, ancak program sene içerisinde belirli periyotlarla tekrar edecek.

Girişimler hangi kriterlere göre seçilecek?

Monster Gaming Lab programına kabul edilecek girişimler oyun fikri, pazar potansiyeli, oyun deneyimi ve ekip olmak üzere 4 ana kriter üzerinden değerlendirilecek. Değerlendirme sürecinin ise oyun dünyasının sayılı kişilerinin de aralarında bulunacağı bir jüri tarafından yürütüleceğini hatırlatmak gerekiyor. Programa başvuracak ekiplerin daha önceden başka bir hızlandırma programına katılmış olması Monster Gaming Lab için sorun değil. Ancak ekibin eş zamanlı olarak devam ettiği başka bir program olmamasının önemli olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Monster, Monster Gaming Lab ile oyun dünyasından girişimcilik dünyasına uzanıyor. Lab programları ile girişimcilere çeşitli destekler sunan Monster, oyun geliştiricilerine yatırım yapmak istiyor. Bu sayede ise özellikle dünyada gelişen oyun sektörüne ilgi karşısında Türk oyun geliştiricilerini dünyaya taşımayı hedefliyor.

Her aşamadan girişimin başvurabileceği programa başvurular 4 Eylül’de başlıyor. Başvuru sürecinin sonunda başvurusu kabul edilen girişimciler, 2 ay sürecek programa katılmak üzere jüri sunumlarına davet edilecek.

"Oyun sektöründe farkındalık yaratılarak ekosistemin daha fazla yatırım çekmesi sağlanmalı"

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Monster Notebook Kurucu ve CEO’su İlhan Yılmaz, her geçen sene genişleyen oyun pazarında oyun geliştirmeden e-spora farklı alanlarda çok ciddi fırsatlar olduğunu; Türkiye’nin oyuna dair hemen her alanda küresel rekabette öne çıkabilecek gücü olduğunu bildiklerini ve Monster Notebook olarak tüm faaliyetlerde ülkemizin bu alandaki başarılarına katkı sunmayı hedefleyen bir vizyon izlediklerini söylüyor.

İlhan Yılmaz, hem oyun sektöründe farkındalık yaratarak ekosistemin daha fazla yatırım çekmesini sağlamak hem de genç girişimleri desteklemek için Monster Gaming Lab’ı kurduklarını belirtiyor. Girişimlerin oyun geliştirme süreçlerinde ihtiyaç duydukları know-how’ı onlara sağlayacaklarının ve onları ekosistemin önemli paydaşları ile bir araya getireceklerinin altını çiziyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.