Fransa merkezli oyun stüdyosu Voodoo, Fabrika Games'e yatırım yaptı [Özel Haber]

Son olarak Tencent'in azınlık hissedarı olduğu Fransa merkezli oyun şirketi Voodoo, mobil oyun stüdyosu Fabrika Games'e yatırım yaptı.
Fransa merkezli oyun stüdyosu Voodoo, Fabrika Games'e yatırım yaptı [Özel Haber]

Son olarak Tencent'in azınlık hissedarı olduğu Fransa merkezli oyun şirketi Voodoo, mobil oyun stüdyosu Fabrika Games'e yatırım yaptığını duyurdu. Yeni yatırım, Voodoo'nun İngiltere'deki Gumbug'u satın almasıyla ve 2019'da Ukraynalı oyun stüdyosu h8games ile yaptığı iş birliğinin akabinde gerçekleşen bir dizi yatırımın parçası olarak geliyor. 

Yeni yatırımla birlikte Voodoo ve Fabrika, yeni oyunlar sunmak ve Türkiye'deki en iyi oyun geliştiricilerine fırsatlar sağlamak için birlikte çalışacak. Voodoo, Fabrika'nın oyunlarını optimize ederek platform tanımlayıcı deneyimler sunarak yaptığı işi desteklemeye devam edecek.

2019 yılında kurulan Fabrika, şu anda 11 kişilik ekibiyle faaliyet gösteriyor. Şirket, 2019'da 50 milyondan fazla indirilme sayısına ulaşan Draw Car adlı oyununu piyasaya sürdü. Fabrika, yeni ve beklenmedik konseptlerle çalışarak hiper-gündelik tasarım modelini yeniden keşfetmeyi ve Türkiye oyun geliştirme pazarında önemli bir trend belirleyici olarak itibarını sürdürmeyi hedefliyor.

Fabrika'nın Kurucu Ortağı ve CEO'su Berat Oğuz, Voodoo ile olan ilişkilerinden dolayı heyecanlı olduklarını söylüyor. Trendleri belirlemeye, farklı yaklaşımları test etmeye ve yeni konseptler geliştirmeye devam etmek için Voodoo'nun desteğini aldıkları için çok heyecanlı olduklarını; Türkiye oyun pazarının sürekli değişen dünyasında Voodoo'yu desteklemeye hevesli olduklarının altını çiziyor. Voodoo CEO'su Alexandre Yazdi ise Fabrika'nın Voodoo'yu seçmesinden gurur duyduklarını belirtiyor.

2013'te lansmanı gerçekleştirilen Paris merkezli Voodoo'nun 100'den fazla mobil oyunu, 300 milyon aylık aktif kullanıcısı ve toplamda 3,7 milyarlık indirilme sayısı bulunuyor. Voodoo'nun Türkiye'deki genişlemesi, bu pazardaki hızlı oyun endüstrisinin büyümesinin bir yansıması olarak karşımıza çıkıyor. Analistler, Türkiye oyun pazarının 2020 sonu itibarıyla 1 milyar doları (6,8 milyar TL) aşacağını ve 2022'de Avrupa mobil oyun gelirinin 12,9 milyar dolara ulaşacağını öngörüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.