Doküman işlemeye odaklanan yapay zeka girişimi Hypatos, 10 milyon euro yatırım aldı

2018 yılının Aralık ayında Uli Erxleben tarafından kurulan Hypatos, 10 milyon euro tohum yatırım aldı.
Doküman işlemeye odaklanan yapay zeka girişimi Hypatos, 10 milyon euro yatırım aldı

Derin öğrenme teknolojisi ile doküman işlemeyi otomatize eden bir girişim olarak karşımıza çıkan Hypatos, yatırım aldığını duyurdu. 2018 yılının Aralık ayında Uli Erxleben tarafından kurulan girişim, 10 milyon euro tohum yatırım aldı. Berlin ve Varşova merkezli girişimin CCO koltuğunda ise Cem Dilmegani oturuyor.

Yapay zeka destekli bir dil işleme teknolojisi sunan Hypatos, faturalar, seyahat ve gider yönetimi, kredi başvurusu doğrulama ve sigorta talepleri ile ilgili dokümanların hızlıca işlenmesine olanak sağlıyor. Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre söz konusu yatırım Blackfin Tech, Grazia Equity, UVC Partners ve Plug & Play Ventures tarafından yapıldı.

Hypatos tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan 10 milyon euroluk yatırım Ar-Ge çalışmaları, şirketin yapay zeka modellerinin artırılması ve Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya'daki büyümenin hızlandırılması için kullanılacak. Yapay zeka modellerinin artırılması ile birlikte Hypatos'un daha farklı dokümanları işlemeyi hedeflediğini de ekleyelim.

Hypatos'un müşterileri arasında Fortune 500 şirketleri, büyük muhasebe firmaları ve 300'ü aşkın yazılım şirketi olduğunu da belirtelim. Hypatos, doküman işleme çözümünün yanı sıra kullanıcılarını artırmak için makine öğrenme modülleri de geliştiriyor.

Uçtan uca otomasyon konusuna odaklandıklarını belirten Hypatos CCO'su Cem Dilmegani, Hypatos'un sadece şirketlerin verileri yakalamasına yardım etmediğini aynı zamanda o verilerin işlenmesini sağladıklarını da dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.