Lokasyon bazlı veri analiz girişimi Cosmose AI, 15 milyon dolar yatırım aldı

Miron Mironiuk tarafından Şanghay'da kurulan yapay zeka girişimi Cosmose AI, A serisi yatırım turunda 15 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 
Lokasyon bazlı veri analiz girişimi Cosmose AI, 15 milyon dolar yatırım aldı

Lokasyon bazlı veri analiz girişimi olarak karşımıza çıkan Cosmose AI, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. 2015 yılında Miron Mironiuk tarafından Şanghay'da kurulan yapay zeka girişimi Cosmose AI, A serisi yatırım turunda 15 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 

Cosmose AI tarafından paylaşılan bilgilere göre söz konusu yatırım 100 milyon dolar değerleme üzerinden yapıldı. Girişim tarafından yapılan açıklamalara göre alınan 15 milyon dolarlık yatırım Cosmose AI'ın müşteri kazanması ve Ar-Ge çalışmaları için kullanılacak.

15 milyon dolarlık A serisi yatırım turunun Tiga Investments, OTB Ventures ve TDJ Pitango liderliğinde gerçekleştiğini de ekleyelim. Tiga Investments, OTB Ventures ve TDJ Pitango'nun haricinde Asya merkezli büyük birkaç firmanın yatırıma dahil olduğu da paylaşılan bilgiler arasında.

LVMH, Richemont, Walmart, L’Oreal ve Samsung gibi önemli müşterilere sahip olan Cosmose AI sahip olduğu lokasyon verisi işleme teknolojisi sayesinde mağaza içindeki alışveriş detaylarını inceleyebiliyor. Bu teknolojinin çalışması için akıllı telefonlardaki lokasyon verilerinin kullanıldığını da ekleyelim.

Girişim tarafından paylaşılan verilere göre Cosmose AI, Çin, Hong Kong ve Macau'da toplamda 360 bin farklı mağazada lokasyon verisi topluyor. Çin'in ardından Japonya ve Fransa'da da hizmet sunmayı hedefleyen Cosmose AI, Japonya merkezli önemli bir e-ticaret firması ile anlaştığını da duyurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.