Google tarafından düzenlenen Women’s Safety Hackathon’da ilk 3'e giren projeler

Hackathon'da 26 ekipte yer alan 192 yarışmacı, toplam 20 çözüm fikri geliştirdi. İlk üçe giren fikirler ise Cyber Guard, Güneş App ve Be Brave Online oldu.
Google tarafından düzenlenen Women’s Safety Hackathon’da ilk 3'e giren projeler

Google Developer Groups topluluğu ve Women Techmakers işbirliğiyle 28-30 Ağustos 2020 tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilen Women’s Safety Hackathon etkinliğini sizlere aktarmıştık. Hackaton'da sunulan projeleri değerlendiren jüri, ilk üç projeyi belirledi. İlk üçe girmeyi başaran takımların üyeleri birer Google Home Mini ürününün de sahibi oldu.

Hackaton’da 26 ekipte yer alan 192 yarışmacı, toplam 20 çözüm fikri geliştirdi. Projelerin değerlendirilmesinde yaratıcılık, eğiticilik, çözüm odaklılık faktörleri dikkat alındı. Katılımcıların, aralarında avukat, sosyolog, psikolog ve yatırımcıların da olduğu uzmanlardan mentorluk desteği de aldığını belirtelim. 

Cyber Guard

Hackaton’da  Cyber Guard uygulaması ile Özge Hurma ve Ekrem Bal’dan oluşan Kilyos ekibi birinci oldu. Cyber Guard, kullanıcıya gelen mesajları yapay zekâ ve doğal dil işleme ile analiz ederek siber tacizi algılayor. Bunun ardından kullanıcıları uygun yasal çözümlere ve psikolojik desteğe yönlendiriyor. İlerleyen dönemde uygulamaya psikolog ve avukat desteği eklenmesi planlanıyor. Projenin kodlarını açık kaynak bir şekilde GitHub'da bulabilirsiniz.

Güneş App

İkinciliği ise  Güneş App projesi ile Ahmet Kerem Ayan, Işıl Kobak ve Serenay Akgün’dan oluşan 4DeBeauvoirs ekibi kazandı. Kadınların kendilerini güvende hissetmediği durumlarda yasal yollara başvurabilmeleri veya destek alabilmeleri için geliştirilen platform, psikolojik rehberlik konusunda eğitim almış kişilerin kullanıcılara destek olmasını sağlıyor. Anonim olarak kullanılabilen platform, 18 yaş altı üyelerini STK’lara, üstünü ise öncelikli olarak yasal süreçlere yönlendiriyor. Web tabanlı olan proje 2 ay içinde iOS ve Android uygulamalara adapte edilebilir. 

Be Brave Online

 Be Brave Online projesi ile Dilan Boğukoğlu, Djihad Kara ve Ege Dinnen’den oluşan Ege ekibi üçüncü oldu.  Kadınlara ve çocuklara, sosyal ağlarda çevrimiçi tacize karşı kendilerini nasıl savunacaklarını öğreten bir oyun. Bu oyunlaştırma sayesinde kullanıcıların aynı zamanda bilinçlenmesini de sağlayan BBO, özellikle ergenlik çağına girmiş gençlere yardımcı olabilir. 

Hackaton’un proje sunumlarına:

kazanan projelerin duyurulduğu final aşamasına ise

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.