Google, lisanslanabilir görseller için yeni bir etiket oluşturdu

Bundan böyle Google Görseller'deki fotoğraflara, telif haklarını korumak amacıyla "lisanslanabilir" etiketi eklenebilecek.
Google, lisanslanabilir görseller için yeni bir etiket oluşturdu

Google, telif hakkı olan resimler için lisanslamayı kolaylaştırmak amacıyla Google Görseller'e yeni güncellemeler getirdi. Bundan böyle Google Görseller'deki fotoğraflara, telif haklarını korumak amacıyla "lisanslanabilir" etiketi eklenebilecek. Bu özelliğin lisans bilgilerini sağlayan yayıncılar veya içerik oluşturucular tarafından kullanılabileceği belirtiliyor.

Google'ın yeni güncellemesi, yayıncıların, fotoğrafçıların ve sanatçıların içerikleriyle ön plana çıkmasına yardımcı olurken, kullanıcıların telif hakları olan görselleri bulmalarına da yardımcı olacak. Yayıncı tarafından sağlanan lisans bilgilerine sahip görseller, artık arama sonuçlarında küçük görselin üzerinde bir rozet şeklinde görünecek. Bu görsele tıklamak, lisanslama gereksinimlerini ve gerekirse haklarını satın alabileceğiniz bir bağlantıyı da beraberinde getirecek. Lisans verenler, görselin sayfasıdan farklı bir satın alma bağlantısı belirleyebilir.

Ayrıca, eklenen lisans türüne göre görsel arama sonuçlarını filtrelemek de mümkün olacak. Sadece lisanslanabilir görselleri aramak istiyorsanız görsel arama sonuçlarında araçlara tıklayıp kullanım hakları kısmına gelerek Creative Commons lisansları filtresini seçebilirsiniz. Ayrıca buradan ticari ve diğer lisanslar filtresini seçmek de mümkün olacak.

Shutterstock'un içerik operasyonlarından sorumlu Başkan Yardımcısı Paul Brennan, Google Görseller'in yeni özelliklerinin, içerik oluşturucuların içeriğinin nasıl doğru bir şekilde lisanslanabileceğine dair görünürlük sağlayarak hem görsel yaratıcılarına hem de görseli kullananlara yardımcı olduğunu söylüyor. Bu özellik üzerinde Google ile yakın bir şekilde çalışmaktan mutluluk duyduklarını da sözlerine ekliyor. 

Google Görseller, herkes için ücretsiz olsa da, zaman içinde şirket, telif hakkı sahipleri için değişiklikler yaptı. Örneğin; birkaç yıl önce Google, tam boyutlu görseli doğrudan arama sonuçlarında görüntülemeyi engelledi, bunun yerine kullanıcıları ilgili web sitesini ziyaret etmeye teşvik etti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.