T-Mobile'ın BankMobile ile iş birliği BaaS'lar için yeni iş modelleri sunuyor

T-Mobile'ın BankMobile ile sunduğu hizmetle müşterilerine yeni bir servis sunmasını sağlarken BankMobile'ın da müşteri kazanımına yardımcı oluyor. BaaS ekosisteminin genişlemesi için önemli olan bu gelişme iki taraf için de yenilik vadediyor.
T-Mobile'ın BankMobile ile iş birliği BaaS'lar için yeni iş modelleri sunuyor

Yerleşik bankalar ve bu bankalara duyulan güvenden uzun süredir bahsedilmekte. Müşterilerin daha kolay alternatifler yerine güven nedeniyle yerleşik bankaları tercih etmesinden dolayı fintech'lere ya da teknoloji şirketlerinin finansal uygulamalarının müşteriyi elde tutma konusunda geri planda kalmaları söz konusu - ancak müşterilerin bakış açısının da yavaş da olsa değişmeye başladığının altını çizmek gerek. 

Geçen sene yapılan bir araştırmanın yeni dönem sonuçlarına göre yeni bir hesap açarken bankaları tercih etme oranı azalırken online bir banka ile çalışmayı tercih edenlerin oranı sabit. Sonuçlar birebir online bankaların yararına bir aksiyona henüz işaret etmese de geleneksel anlamda hesap açma tercihlerinde farklı oyuncuların öne çıkmaya daha çok başladığını söyleyebiliriz. Benzer bir konu yine aynı araştırmadaki güven unsuru için de söz konusu - kişisel verilerin güvenliğinde müşterilerin bankalara duyduğu güvende %43'ten %35'e düşüş görülmekte. Genel olarak son dönemde bu konuda daha az banka ya da şirkete güven duyulduğu gözlemlenmekle birlikte bankalardaki büyük orandaki düşüş farklı alternatiflerde daha çok öne çıkacağa benziyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.