Salgınla birlikte evdeki işlere yönelik girişimler daha öne çıkmaya başladı

Eve kapanmayla birlikte evdeki eksikliklere daha çok dikkat etmeye başlamak daha önce çok öne çıkmayan ihtiyaçları gündeme getirdi. Dolayısıla da tamirat ya da hobilere yönelik girişimler bu dönemden daha güçlü çıkacağa benziyor.
Salgınla birlikte evdeki işlere yönelik girişimler daha öne çıkmaya başladı

Yapı marketlerinin çoğalması ile yaygınlaşan, Pinterest ile hobilerden biri haline gelen ve e-ticarette küçük işletmelerin de ürünlerini satabilmesi ile daha çok haneye ulaşan kendin-yap/ DIY ürünler, evdeki tamiratlarda ve yenilemelerde kolay ve hızlı bir çözüm. Salgın ile birlikte evde daha çok vakit geçirmeye başlayınca bozulan eşyalar, aynı mobilyayı görmekten sıkılmak ve yenilik arayışı ile birlikte eve bir ustayı çağırmaktansa kendi başına halledilebilecek çözümler aramak daha sık görülmeye başladı. 

DIY pazarının büyüklüğü 2018 senesinde yaklaşık 820 milyar $ olarak düşünülürken 2025 için tahminlere baktığımızda sektörün 1.150 milyar $'a dayanması bekleniyor. Yapı marketlerin büyüme beklentisi bir yana evle ilgili çalışan girişimlerin de önümüzdeki dönemde büyüyeceğini tahmin ediyoruz. D2C ürünlerin salgın öncesinde büyük markalarla birleşme ya da satın alma beklentisine karşılık bu dönemde ayakta kalabilen ve büyüyen markalar ilerleyen zamanlarda daha büyük IPO'lar ya da yatırımlar ile tahminleri tersine döndürebilir.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.