Beyaz Saray, yapay zeka ve kuantum bilgisayar merkezlerine 1 milyar dolar yatırım yapacak

Şubat ayında Trump Hükümeti savunma sanayiinde kullanılmayan yapay zeka ve kuantum araştırmalarına 2022 yılına kadar 2 milyar dolar yatırım yapılacağını açıkladı.
Beyaz Saray, yapay zeka ve kuantum bilgisayar merkezlerine 1 milyar dolar yatırım yapacak

Beyaz Saray yapay zeka ve kuantum bilgisayar merkezlerine 1 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı. Beyaz Saray, geçtiğimiz yıl yayınlanan Yapay Zekada Amerikan Liderliğini Sürdürme başlıklı kararname ile yapay zeka ve kuantum bilgisayar alanındaki üretimleri destekleme kararı aldığını duyurmuştu.. Ancak kararnamede hibe ve fonlarla ilgili herhangi bir detay yer almamaktaydı.

Şubat ayında Trump Hükümeti savunma sanayiinde kullanılmayan yapay zeka ve kuantum araştırmalarına 2022 yılına kadar 2 milyar dolar yatırım yapılacağını açıkladı 

Beyaz saray tarafından kurulan yeni bir inisiyatif; federal kurumlarla bağlantılı bir dizi akademik ve özel sektöre ait Ar-Ge merkezini finanse edecek. Ar-Ge merkezleri kuantum hesaplama, makine öğrenimi, bilgisayar görüşü gibi konularda temel sorunlar üzerinde çalışacak ve dönüşümsel ilerlemeleri takip edecek. 

ABD'nin CTO'su Michael Kratsios, bu yeni kurumları Amerikan inovasyonunu hızlandırmak ve 21. yüzyıl Amerikan iş gücünü inşa etmek için dünya çapında merkezler olarak tanımladı. 

ABD'de teknoloji odaklı yeni yapılanma

National Science Foundation (NSF) altında 5 yapay zeka araştırma enstitüsü kurulacak. Her bir kurum 20 milyon dolar yatırım alacak. Bu kurumlara USDA ile iş birliği yapan 2 kurum da dahil. 

Yapay Zeka Merkezleri, Colorado Üniversitesi, Texas Üniversitesi,Oklahoma Üniversitesi, MIT, UC Davis akamedik araştırma gruplarıyla veIllinois Üniversitesi'ndeki iki farklı ekiple iş birlikleri yapacak.

Enerji Bakanlığı ile ilişkili kuantum bilişim bilimine odaklanan 5 merkez 5 yıl içinde 625 milyon dolar alacak. ABD Bilim Genel Sekreteri Paul Dabbar, Kuantum Bilişimin ABD'nin ulusal çıkarları için yapay zekadan daha etkili olacağını söyledi. Merkezler Brookhaven, Argonne, Fermi, Lawrence Berkeley ve Oak Ridge Ulusal laboratuvarlarında kurulacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.