iRobot, Genius Home Intelligence platformu sayesinde robotlarına yapay zeka desteği sunacak

Yapay zeka destekli yeni platformu olan iRobot Genius Home Intelligence'ı duyuran iRobot, bu platform ile halihazırda kullanımda olan robotlarına yeni kontrol özellikleri kazandıracak.
iRobot, Genius Home Intelligence platformu sayesinde robotlarına yapay zeka desteği sunacak

Robot süpürge denildiğinde akla gelen ilk firmalardan olan iRobot'un Türkiye pazarına giriş yaptığını 2019 yılının Eylül ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise oldukça önemli bir haber ile karşımıza çıkan ABD merkezli iRobot, robotları için büyük bir yazılım güncellemesi yayınlayacağını duyurdu.

Yapay zeka destekli yeni platformu olan iRobot Genius Home Intelligence'ı duyuran iRobot, bu platform ile halihazırda kullanımda olan robotlarına yeni kontrol özellikleri kazandıracak. Söz konusu platform, robotlara yapay zeka özelliği kazandıraca ve kullanıcılara kişiselleştirilmiş bir temizlik deneyimi sunacak. iRobot'un mobil uygulaması olan iRobot Home'un yeni versiyonu da bugün hem iOS hem Android platformları için yayınlandı.

Firmanın tüm Wi-Fi bağlantısına sahip robotları ile çalışabilecek olan uygulama, "Akıllı rutinler" planlamanıza olanak sağlayacak. Akıllı rutinler özelliği ile pek çok farklı senaryo oluşturmak mümkün. Örneğin siz evden çıktığımızda robotunuzun evi süpürmesi için bir akıllı rutin oluşturabilirsiniz. Robot süpürgelerin iRobot Genius Home Intelligence desteği ile birlikte evlerde yer alan diğer akıllı cihazlar ile birlikte entegre bir şekilde çalışabileceğini de ekleyelim.

iRobot Genius Home Intelligence platformunun iRobot'un üst düzey robot süpürgelerine yapay zeka desteği sunması hedefleniyor. Robotların temizleme performansıyla ilgili bilgi sağlayacak olan iRobot Genius Home Intelligence platformu, yapay zeka desteği sayesinde robotların temizlik alışkanlıklarına göre çalışmalarını da destekleyecek.

iRobot'un robotları için evinizin haritasını çıkarma özelliği ilk olarak 2018 yılında kullanıma sunulmuştu. Yeni gelen yapay zeka desteği sayesinde ise robotlar, yapay zeka desteği ile birlikte evlerde yer alan koltukları, masaları, köşeleri ve farklı eşyaları tespit edebilecek.

Söz konusu özelliğin "Clean Zones" olarak adlandırıldığını ve Roomba i7, i7+, s9, s9+ ve Braava Jet m6 modelleri için beta olarak daha önce sunulduğunu da ekleyelim. Kısacası iRobot Genius Home Intelligence desteği sayesinde bugünden itibaren iRobot'un robotları çok daha zeki olacak. "Genius 2.0" güncellemesinin ise yaklaşık 6 ay sonra sunulacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.