Yapay zeka etkileşiminin somut faydaları için hala gelişim alanları mevcut

Yapay zeka asistanları her geçen gün daha çok müşteri tarafından tercih ediliyor. Hızlı çözüm için başvurulan kanallardan biri olan chatbot'lardan alınan faydalara baktığımızda ise hala fırsat alanları söz konusu.
Yapay zeka etkileşiminin somut faydaları için hala gelişim alanları mevcut

Geçtiğimiz aylarda sahası tamamlanan bir araştırmaya göre banka ve sigortacılık müşterilerinin %61'i yapay zeka bazlı araçlarla girdikleri etkileşimden memnunlar. Yapay zekanın kullanımı bir süredir basit görevleri yerine getirmekten öteye giderek insani özelliklere sahip yardımcılarla süreçlerin kolaylaşmasına doğru gidiyor. Örneğin Microsoft'un yapay zeka asistanı Cortana büyük bir ekibin çalışması sonucu yardımsever ve kendinden emin bir şekilde süreçleri yürüten bir robot - bu geliştirmeler uzun süren veri analizleri ile içinde farklı mesleklerden birçok kişiyi barından bir ekibin ürünü. 

Yapay zeka asistanları geliştirirken en çok öne çıkan konulardan biri insan interaksiyonu ile gerçekleşen işlemlerin, yapay zeka bazlı araçlarla da benzer deneyimle gerçekleşmesi. Bu nedenle de chatbot'ları ya da diğer asistanları geliştirirken birçok şirket daha insani özellikleri gösterebilen ve müşterilerin taleplerine göre cevap verebilecek arayüzler hazırlamaya çalışıyor ve ekiplerine sadece yazılımcıları değil yazar ve psikologlar gibi farklı mesleklerden profesyonelleri de dahil ediyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.