Sinema izleyicisi vizyonla eş zamanlı streaming erişimine ücret ödemeye sıcak bakıyor [Analiz]

Streaming servislerinin özel içeriklerinin yanı sıra vizyondaki filmlerin ya da festivallerin de artık evden erişiminden bahsetmekteyiz. Evden erişime ücret ödemeye sıcak bakan izleyiciler için opsiyonlar artmakta.
Sinema izleyicisi vizyonla eş zamanlı streaming erişimine ücret ödemeye sıcak bakıyor [Analiz]

Dünyanın birçok yerinde uzun süre kapalı kalan sinema salonları önlemlerin gevşetilmesiyle açılmaya başladı. Salgın döneminde sinema salonlarının ayakta kalması ve film sektörünün devamlılığını sağlamak için de vizyona girmesi planlanan filmlerle birlikte festivallerin online ortama taşındığını gördük. Bu dönemde edinilen alışkanlıkların devam edeceğinden birçok sektörde bahsedilmekte, film izleme alışkanlığı da bu değişiklikten en çok etkilenen sektörlerden biri olacak gibi duruyor. 

Streaming servislerinin özel içeriklerinin sektörü nasıl değiştireceği konuşulurken COVID-19 nedeniyle evden filmlere erişebilen izleyicilerin sadece SVOD içerikleri için değil, vizyondaki filmlere de ücret ödemeye sıcak baktıkları bir dönemdeyiz. MUBI'nin koleksiyonunu erişime açması, Başka Sinema ile bluTV iş birliği ve İstanbul Film Festivali'nin online ortama taşınması ve izleyicilerden ilgil görmesi Türkiye'deki en öne çıkan örneklerden. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.