Migros, E-Spor turnuva platformunu yayınladı

Migros e-spor turnuva platformunu yayınladı. 13 Ağustos tarihinde ilk turnuva serilerine başlayan platformda, toplam 25.000 TL değerinde Money ödülü verilecek. Turnuva platformu uzun soluklu bir e-spor girişimi olarak öne çıkıyor.
Migros, E-Spor turnuva platformunu yayınladı

E-spor kulüpler birliğinin ilk resmi sponsoru olmasıyla dikkat çeken Migros, şimdi de e-spor alanında kendi turnuva platformunu hayata geçirdi. Oyun severlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan platform, 13 Ağustos tarihinde ilk turnuva serilerine başladı.

Turnuvada e-spor'un popüler oyunları olarak öne çıkan League of Legends, Zula, FIFA ve Valorant kategorileri yer alıyor. 6 hafta sürecek olan turnuvada her haftanın birincisi 5000 Money kazanacak.  Böylece dört dalda toplam 25.000 TL değerinde Money ödülü verileceğini söyleyelim. Migros'un turnuvasında final oyunlarının 17-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleşeceğini de ekleyelim. 

E-spor Kulüpler Birliği'nin ilk resmi sponsoru olarak Türkiye'de e-spor'un gelişimine destek veren Migros, Türkiye'nin 81 ilindeki Migros mağazalarında da popüler oyunların kodlarına erişim imkanı sunuyor. E-spor Kulüpler Birliği desteğiyle gerçekleşen Migros oyun turnuvaları aynı zamanda platformda yapılan marka iş birlikleriyle de dikkat çekiyor. 

Kampanya değil uzun soluklu e-spor girişimi

Bu noktada platformun kısa süreli bir kampanya değil, uzun süreli bir girişim olduğunu söyleyebiliriz.

İşin pazarlama tarafından bakacak olursak; platform sayesinde Migros'un genç hedef kitleyle iletişimini güçlendirdiğini söyleyebiliriz. Böylece şirket, genç kitleye Migros Hemen hizmetini ve mağazalarda dijital oyun kodu satışını anlatabilecek. 

Yine de şirketin tek amacının pazarlama faaliyetlerini güçlendirmek olmadığını söyleyelim. Migros, aynı zamanda bu platform üzerinden gelir üretmeyi planlıyor. Şirketin yaptığı açıklamaya göre; Migros Espor, Migros Medya ve Data Ekosisteminin yeni bir mecrası olacak. Bu sebeple platformu uzun vadeli yeni nesil içerik girişimi olarak tanımlamak mümkün. 

Bu arada Migros Medya ve Data Ekosisteminin pek çok mecraya sahip zengin bir oluşum olduğunu hatırlatalım. 14,5 Milyon aktif Money Kart kullanıcısıyla desteklenen ve Money Kart’tan gelen zengin hedefleme yapısıyla öne çıkan  Migros Medya ve Data Ekosistemi, sosyal medya kanalları, Migrostv, İyi gelecek elçileri kadın platformu, mağaza içi reklam alanları, Migros mobil app ve Migros sanal market gibi mecraları çatısı altında topluyor. 

Turnuva platformundaki marka anlaşmaları için Migros Medya ve Data Ekosistemi ekibi markalar ile birebir görüşerek marka işbirliklerini hayata geçiriyor. Bu noktada kurum, bir reklam ajansı gibi değil; medya ve data konusunda markalara destek olan bir çözüm ortağı olarak konumlandırıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.