Take-Two Interactive, Playdots'u 192 milyon dolara satın aldı

Playdots, CEO'su Nir Efrat liderliğinde ve 70 kişilik ekibiyle faaliyetlerine Take-Two çatısı altında devam edecek. 
Take-Two Interactive, Playdots'u 192 milyon dolara satın aldı

Daha önce Tencent ve Greycroft liderliğinde 10 milyon dolar yatırım almasıyla dikkat çeken Playdots, Grand Theft Auto gibi oyunların yayıncısı Take-Two Interactive tarafından satın alındı. Şirketi satın almak için 192 milyon dolar ödeyen Take-Two bu miktarın 90 milyon dolarını nakit, 102 milyon dolarını ise hisse olarak verecek. 

Hisselerin sayısını ise Take-Two'nun Nasdaq Global Select Market'teki ortalama fiyatı belirleyecek. Hesaplama, ödemenin tamamlanmasından 3 gün öncesini takiben 30 günlük dönemi temel alacak. 

Anlaşma ile birlikte yönetim kadrosunda herhangi bir değişiklik olmayacağını belirtelim. Playdots'ın CEO'su Nir Erfat 70 kişilik ekibini yönetmeye devam edecek. 

Take-Two'nun Başkan Vekili ve bağımsız yayıncılık ve strateji direktörü Michael Worosz yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

Playdots'u satın almamız, Take-Two’nun sunduğu mobil oyunları, özellikle rahat, ücretsiz oynanabilen segmentte çeşitlendirecek ve güçlendirecek. Two Dots, kitlesini büyütmeye devam ediyor ve Nir liderliğinde eklenen özellikler (yarışmacıların görev listesindeki görevleri yaparak puan kazanması, sosyal lider panoları) ve canlı operasyon teknolojisiyle oyunu geliştiriyor. Bu sayede anlamlı ve uzun vadeli tüketici katılımı sağlıyor. Nir'i ve Playdots'taki tüm ekibi Take-Two ailesine davet etmekten çok memnunuz ve geliştirme hattının potansiyeli ve işimize yapacağı olumlu, uzun vadeli katkılarından dolayı heyecan duyuyoruz.

Playdots oyunları

2014 yılında Paul Murphy ve Patrick Moberg tarafından kurulan Playdots, Dots, Two Dots ve Dots & Co mobil oyunlarının geliştirdi. Şirket kurulduğu yıl düzenlediği A serisinde 10 milyon dolar yatırım aldı. Seriye  Greycroft Partners ve Tencent liderlik ederken,  Northzone Venture, Crunchfund ve melek yatırımcıların katılım gösterdi. 

İlerleyen dönemde kurucu ortakları geri çekilerek, CEO koltuğuna Nir Erfat'ı yerleştirdi. Dots oyunları şimdiye kadar 100 milyondan fazla indirme aldı. Bu indirmelerin 80 milyonu ise Two Dots oyununa ait. Hyper-casual kategorisinde öne çıkan Playdots, faaliyetlerine Take-Two çatısı altında devam edecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.