SpaceX, 1,9 milyar dolar yatırım aldı

Elon Musk'ın şirketi SpaceX, 1,9 milyar dolar yatırım aldı. Yatırımdan sonra SpaceX'in değerlemesi 46 milyar dolara ulaştı.
SpaceX, 1,9 milyar dolar yatırım aldı

Elon Musk'ın şirketi SpaceX, 1,9 milyar dolar yatırım aldı. Yatırımdan sonra SpaceX'in değerlemesi 46 milyar dolara ulaştı. Daha önce Bloomberg tarafından şirketin yatırım arayışı içinde olduğu bildirilmişti. Yatırım turuna katılan birçok yatırımcı olduğu belirtilmesine rağmen, tura kimlerin katıldığına dair henüz çok fazla bilgi bulunmuyor. Bloomberg'ün haberinde, Fidelity Investments'ın en önemli yatırımcılar arasında olduğu söyleniyordu, ancak bu bilgi onaylanmadı.

SpaceX, yakın zamanda kaydettiği başarılar ile bir süredir gündemde. Bu başarılar arasında, ilk özel insanlı uzay uçuşunun tamamlanması yer alıyor. Demo-2, mayıs ayında Florida'dan fırlatıldı ve Uluslararası Uzay İstasyonu'nda iki aylık bir görevden sonra taşıdığı astronotlarla bu ayın başlarında Dünya'ya geri döndü. Görevin başarılı bir şekilde tamamlanması, SpaceX'in artık düzenli olarak ISS'e ve ISS'ten ulaşım hizmetleri sağlayabileceği anlamına geliyor. Kısacası SpaceX, turistler, araştırmacılar ve daha fazlası için ticari uzay uçuşu hizmetleri sunmaya her zamankinden daha fazla yaklaşıyor.

SpaceX, bu ay başarılı bir kısa test uçuşu ile Starlink uzay aracı geliştirme programında da iyi bir ilerleme kaydetti ve NASA ile hizmetlerin başlatılması için çok yıllık bir sözleşme imzaladı. Son olarak 58 Starlink uydusu daha fırlatıldı, ancak SpaceX'in hedefine ulaşmak için çok daha fazlasını fırlatması gerekiyor. 

SpaceX, Teksas'ta Starship uzay aracı ve Falcon Heavy roketinin prototiplerini inşa ediyor. Şirket, 2023'te Japon milyarder Yusaku Maezawa ve misafirlerini ayın etrafında ilk özel uzay turizmi gezisinde uçurmayı planlıyor. Sonuç olarak SpaceX, 120 metrelik Starship ile 100 kadar insanı uzayda gezintiye çıkarmaya hazırlanıyor. Şirketin aldığı yeni yatırımın da bu hedefe yaklaşma konusunda önemli bir rol oynayacağını söyleyebiliriz. Ayrıca Starlink projesinin önündeki en büyük engel diyebileceğimiz yüksek maliyetli kullanıcı terminalleri de yeni yatırımdan payını alacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.