Açık kaynaklı görselleştirme ve ölçümleme platformu Grafana Labs, 50 milyon dolar yatırım aldı

Lightspeed Venture Partners liderliğinde gerçekleşen 50 milyon dolarlık yatırım turuna şirketin eski yatırımcılarından olan Lead Edge Capital da katıldı.
Açık kaynaklı görselleştirme ve ölçümleme platformu Grafana Labs, 50 milyon dolar yatırım aldı

Sistemlerden toplanan verilerin / logların görselleştirilmesi, ölçümlenmesi ve izlenmesini sağlayan açık kaynaklı bir platform olarak karşımıza çıkan Grafana Labs, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı.

Lightspeed Venture Partners liderliğinde gerçekleşen 50 milyon dolarlık yatırım turuna şirketin eski yatırımcılarından olan Lead Edge Capital da katıldı. 2014 yılında New York'ta Anthony Woods, Raj Dutt ve Torkel Ödegaard tarafından kurulan Grafana Labs, en son 2019 yılının Ekim ayında 24 milyon dolarlık bir seri A yatırımı almıştı.

Hem Lightspeed Venture Partners hem de Lead Edge Capital'ın söz konusu yatırıma katıldıklarını da hatırlatalım. Paylaşılan bilgilere göre Grafana Labs girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 75,2 milyon dolara ulaştı. 

Kullanıcılarına açık kaynaklı bir platform sunan Grafana Labs, Grafana Enterprise ve Grafana Cloud olmak üzere iki ticari ürüne de sahip. Şu an için 170 kişilik bir ekip tarafından yönetilen Grafana Labs, tamamen remote olarak çalışıyor. Grafana Labs çalışanları toplamda 32 farklı ülkede bulunuyor.

Grafana Labs'in kurucu ortağı ve COO'su Raj Dutt tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan 50 milyon dolarlık yeni yatırım şirketi ölçeklendirmek için kullanılacak. Ar-Ge konusunda çalışmalar yapmak istediklerini belirten Dutt, ekibi mühendislerle büyüteceklerini de sözlerine ekledi. Son olarak Grafana Labs'in şu an için 1000'i aşkın müşteriye sahip olduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.