Tencent, Fransa merkezli Voodoo'nun azınlık hissedarı oldu

Tencent, son yıllarda sunduğu mobil oyunlar ile adından söz ettiren Fransa merkezli Voodoo'nun azınlık hissedarı oldu.
Tencent, Fransa merkezli Voodoo'nun azınlık hissedarı oldu

Çin merkezi Tencent oyun dünyasındaki imparatorluğunu büyütmeye devam ediyor. Riot Games'ten Epic Games'e, Ubisoft'tan Activision Blizzard'a kadar pek çok oyun firmasında hissedar konumunda olan Tencent, mobil oyun sektörü için de yatırımlar yapmaya devam ediyor. 

Bugün karşımıza çıkan bilgilere göre Tencent, son yıllarda sunduğu mobil oyunlar ile adından söz ettiren Fransa merkezli Voodoo'nun azınlık hissedarı oldu. Helix Jump, Fire Balls 3D ve Roller Splat gib oyunlarla büyük bir oyuncu kitlesi kazanan Voodoo'nun değerlemesi ise 1,4 milyar dolar olarak belirlendi.

Voodoo'nun bir hissedar aradığı ilk olarak geçtiğimiz aylarda ortaya çıkmıştı. Mayıs ayında konu ile ilgili bir haber yayınlayan Bloomberg, Voodoo'nun, bir hissedar aradığını ve yapılacak anlaşma ile birlikte şirketin değerlemesini 1,6 milyara ulaşabileceğini aktarmıştı.

Hatırlatmak gerekirse Goldman Sachs, 2018 yılında Voodoo’nun azınlık hissedarı olmuştu. Resmi olarak açıklanma da şirkete yakın kaynaklara dayandırılan haberlere göre Goldman Sachs, Voodoo’nun azınlık hissedarı olabilmek için 200 milyon doları gözden çıkarmıştı. 

2013 yılında Alexandre Yazdi ve Laurent Ritter tarafından kurulan Voodoo’nun bugüne kadar 200 milyon doların üzerinde yatırım aldığını da ekleyelim. Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre Alexandre Yazdi şirketin en büyük hissedarı olarak kalmaya devam edecek.

Dünyanın en büyük mobil oyun firmalarından biri konumunda olan Voodoo’nun paylaştığı bilgilere göre şirket tarafından sunulan oyunlar toplamda 3,7 milyarı aşkın indirilme aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.