Mozilla ve Google, Firefox için yaptıkları varsayılan arama motoru anlaşmasını yeniledi

Firefox'un geliştiricisi Mozilla ve Google, internet tarayıcısında arama motoru olarak Google'ın kullanılması için yaptıkları anlaşmayı yeniledi.
Mozilla ve Google, Firefox için yaptıkları varsayılan arama motoru anlaşmasını yeniledi

Günümüzün en popüler internet tarayıcılarının büyük bir çoğunluğu varsayılan arama motoru olarak Google'ı tercih etmeye devam ediyor. Bugün paylaşılan bilgilere göre Firefox'un geliştiricisi Mozilla ve Google, internet tarayıcısında arama motoru olarak Google'ın kullanılması için yaptıkları anlaşmayı yeniledi.

Açıklanan bilgilere göre söz konusu anlaşma 2023 yılına kadar geçerli olacak. Kısacası Google arama motoru, 2023 yılına kadar Firefox'un varsayılan arama motoru olarak kullanılacak. Mozilla ile Google'ın arasındaki anlaşma normal şartlarda 2020 yılının sonunda bitiyordu.

Google'ın Firefox'un varsayılan arama motoru olabilmek adına tam olarak Mozilla'ya ne kadar ödeme yapacağının paylaşılmadığını da ekleyelim. Fakat ZDNet'in paylaştığı bilgilere göre Google'ın her yıl için Mozilla'ya 400 - 450 milyon dolar ödemesi bekleniyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Mozilla sözcüsü, Google ile olan iş birliklerini uzatma kararı aldıklarını ve şirketler arasındaki ilişkinin değişmediğini de dile getirdi. Mozilla için işlerin pek yolunda gitmediğini da hatırlatalım. Şirket geçtiğimiz hafta küçüleceğini ve 250 çalışanı ile yollarını ayıracağını duyurmuştu. Geçtiğimiz Ocak ayında da benzer bir karar alan Mozilla, 70 çalışanı ile yollarını ayırmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.