UneeQ: Web siteniz için yapay zeka destekli dijital insanlar üretin

Müşteri desteğinde dijital insan dönemi başlıyor. UneeQ'in digital humans isimli web sitesi üzerinden ücretsiz olarak sanal insan oluşturabiliyor ve web sitenize entegre edebiliyorsunuz. Tüm bu süreci deneyimleyip sizlere aktarıyoruz.
UneeQ: Web siteniz için yapay zeka destekli dijital insanlar üretin

Müşteri desteği sunan chatbotlardan sonra sanal insanlar da web sitelerinde yerini almaya hazırlanıyor. Yatırımcıları arasında Salesforce'un eski Yapay Zeka Direktörü'nün de yer aldığı UneeQ, sunduğu yeni platform ile müşteri desteği için sanal insanlar oluşturmanızı sağlıyor. 

UneeQ'in digital humans isimli web sitesi üzerinden ücretsiz olarak sanal insan oluşturabiliyor ve onunla konuşmaya başlayabiliyorsunuz. Bunun için öncelikle dijital insanınızın yüzünü seçmeniz gerekiyor. Şirketin sunduğu altı farklı seçenekten birini tercih ederek ilerleyebiliyorsunuz. 

Sonrasında web sitenize uygun bir arkaplan seçerek, dijital insanınız için bir ortam yaratıyorsunuz. Dijital insanınız için dil ve aksan seçenekleri de sunuluyor. 

İngilizce'de Amerikan, Yeni Zelanda, Kanada ve İngiliz aksanını tercih edebildiğiniz gibi farklı dilleri de tercih edebiliyorsunuz. Bu diller arasında Fransızca, Almanca ve İtalyanca da yer alıyor. Yine de dijital insan ile İngilizce konuşmanız gerektiğini belirtelim. Üstelik konuşmayı başlatmadan önce aksanınızı da seçmeniz gerekiyor. 

Dijital insanınızın sesini seçmeden önce test edebiliyorsunuz. Her dil için 2-3 farklı alternatif sunuluyor. Konuşma yönlendirmeli olarak ya da özgür bir biçimde gerçekleştirilebiliyor. Yönlendirilmiş sorularda, şirketin size sunduğu soruları seçerek ilerleyebiliyorsunuz. Eğer her hangi bir yönlendirme kullanmak istemiyorsanız, mikrofona erişim vererek ya da sorularınızı yazarak, dijital insanınızla sohbet edebiliyorsunuz. 

Benim yaptığım kayıtta ses yer almıyor olsa da, konu hakkında fikir edinmeniz açısından paylaşıyorum. Merak ederseniz, siz de dijital insan oluşturma adımlarını izleyerek benzer bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Özgür bir şekilde sohbet ederken, dijital personanın tıpkı Siri gibi esprili cevaplar verebildiğini belirtelim. Örneğin bana neler yaptığımı sorduğunda yaptığım işi anlattım. Bunun üzerine "Bunun için sana ödeme yapıyorlar mı?" diye sordu, "Evet" cevabını verdiğimde ise "O zaman bana yemek ısmarlayabilirsin." yanıtını aldım. 

Dijital insanınızı oluşturduktan ve onunla kısa bir sohbet gerçekleştirdikten sonra, UneeQ sizi yeni bir panele yönlendiriyor. Bu panelde girişim, dijital insan ile yapabilecekleriniz konusunda size farklı seçenekler sunuyor.

Öncelikle dijital insanınızı oluşturacağınız link ile herkese açık bir şekilde paylaşabildiğinizi belirtelim. Sonrasında sunulan seçenekler ise UneeQ'in dokümanlarını incelemek, sohbet platformunuzu Uneeq'e bağlamak ve dijital insanınızı yayınlamak olarak öne çıkıyor. 

Dijital insanınızı sohbet için aktif etmek istiyorsanız, onu doğal dil işleme yapan sohbet motoruna bağlayarak ilerleyebiliyorsunuz. Böylece doğal dil işleme, müşterilerinizin cümlelerini seçerek, bu cümleleri diyalog için oluşturulmuş cevaplarla eşleştirebiliyor. 

Dijital insanınızı web sitenizde ,mobil uygulamanızda ya da kiosk uygulamanızda yayınlamak için ise Web ve iOS SDK'larından faydalanabiliyorsunuz. Ücretli versiyonun ayda 900 dolar ve 3000 bin dolar gibi farklı paketlerle kullanıcılara sunulduğunu belirtelim. 

Şirketin satış danışmanından sağlık koçuna, dijital baristadan Influencer'a kadar pek çok farklı hazır dijital insan sunduğunu da ekleyelim. 

UneeQ'in müşterileri 

Yakın zamanda ünlü İsveç bankası UBS'nin baş ekonomisti  Daniel Kalt'ın dijital ikizini yayınlayan UneeQ 2010 yılından bu yana dijital insan projesi üzerinde çalışıyor. Yeni zelanda'daki önemli bankalara hizmet veren UneeQ'in müşterileri arasında BMW ve Vodaphone da yer alıyor. 

UneeQ'in platformu, önemli bulut platformları olan  Amazon Web Services Lex, Microsoft Bot Framework ve IBM Watson Assistant ile entegre olabiliyor. 

UneeQ'in yatırımcıları ve sohbet odaklı yapay zeka pazarı

Şimdiye kadar 11 milyon dolar yatırım alan  UneeQ, yatırımcıları arasına Salesforce'un eski yapay zeka direktörü Richard Soucher'ı da kattı. Yakın zamanda 5 milyon dolarlık bir köprü görevi gören yatırım turuna hazırlanan şirket B serisi yatırım turunu gelecek yıl başlatacak  Şirketin Austin, Yeni Zelanda'da  ve San Francisco'da küçük ofisleri bulunuyor. 

Şirketin CEO'su Danny Tomsett, dijital insan üretmeyi kolaylaştıran sitelerini sohbet odaklı yapay zeka için büyük bir adım olarak nitelendiriyor. Tomsett, bu sayede firmaların multimilyon dolarlar harcamadan ve karmaşık süreçlere tabi olmadan web sitelerine dijital insan desteği koyabileceğini belirtiyor. 

Özellikle zindelik ve zihinsel sağlık uygulamaları için UneeQ dijital insanlarının tercih edilebileceği düşünülüyor. Sohbet odaklı yapay zeka pazarının geçtiğimiz yıl 4 milyar dolara ulaştığını düşündüğümüzde UneeQ gibi şirketlerin çok daha fazla değerleneceğini söylemek mümkün. Üstelik pazarın 2025'e kadar yıllık yüzde 30 büyüme göstermesi bekleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.