KOBİ'lerin faaliyetlerini artırmaları için POS sağlayıcılarından beklentiler

Salgın döneminde faaliyete devam etmekte zorlanan KOBİ'ler için kurtarıcı olan e-ticarete girmekte zorlanan işletmeler için POS sağlayıcılarının alabileceği bazı aksiyonlar öne çıkmakta.
KOBİ'lerin faaliyetlerini artırmaları için POS sağlayıcılarından beklentiler

Dijitalleşme konusunda göreceli de olsa geri planda kaldığı söylenen küçük ve orta ölçekli işletmeler, salgın döneminde pazaryerlerinde daha yoğun görünme, tedarik operasyonları ve ödemeler gibi süreçlerde üçüncü partilerle ilişkilerini güçlendirmek ve müşteri kazanmak için yeni aksiyonlar almaya devam ediyor. ABD başta olmak üzere birçok ülkede KOBİ'lerin neredeyse %70'inin bu dönemde ticaret hayatında faaliyetlerini sürdürmek için yeni ve farklı yollar denediği söylenmekte. POS sağlayıcıları için fırsat alanı yaratan bu durum ile e-ticareti yeni öğrenen ya da daha çok bu kanalı kullanmaya başlayan işletmelerin işlem hacmini de artırmaya yardımcı olmakta. 

POS sağlayıcılarının yeni ve farklı yollar deneyen KOBİ'lerin beklentilerini ve ihtiyaçlarını iyi anlamaları da bu nedenle daha önemli hale geliyor. UNDP'nin Türkiye'de yaptığı bir araştırmaya göre küçük ve orta ölçekli işletmelerin %79'u bu sene için kararlarını yeniden değerlendirirken 10 iş yerinin 3'ünün herhangi bir B planı bulunmamakta. POS sağlayıcılarının bu gibi nedenlerden dolayı iş yerlerinin endişelerini gideren çözümler sunmaları, donanım ve yazılım ihtiyaçlarını karşılamaları ve alternatiflere gitmelerini önlemek için müşteriyi elde tutmaya çalışmaları gerekmekte. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.