Tatış Holding ve Startupfon işbirliği ile girişimcilere destek olan İTK Ventures, bu kez sanal gerçeklik alanında önemli bir yatırıma imza attı. Yatırıma, İTK Ventures dışında Startupfon yatırımcılarından Yardımcı Doçent Dudu Banu Çakar da katıldı. İTÜ ARI Teknokent firmalarından Rigel Teknoloji, hareket tanıma teknolojileri ile VR uygulamaları içinde fiziksel olarak hareket etmenizi sağlayan ürünler geliştiriyor.
Rigel Teknoloji, WalkOVR markası ile oyuncuların oyunlar içerisinde kendi bedenleri ile hareket edebileceği, kullanıcı dostu giyilebilir bir teknoloji geliştiriyor. Şirket şimdi de GYMOVR markası ile yeni ürününü egzersiz endüstrisine ve spor severlere sunmayı planlıyor. Firmanın kurucu ortağı Tuğra Şahiner, uluslararası bir marka haline gelerek, deneyim üreticisi olmayı ve sanal gerçeklik ile insan-bilgisayar etkileşimi denildiğinde akla gelen ilk firma olmayı hedefliyor.
Şirket, insan beden hareketlerinin tam olarak kullanılamamasından dolayı yarım kalan sanal gerçeklik deneyimini tamamlayan, sanal gerçeklik teknolojisi için geliştirilmiş ve kullanıcı hareketlerinin sanal gerçekliğe olduğu gibi aktarılmasını sağlayan giyilebilir hareket teknolojileri üzerine çalışıyor. Geliştirdikleri ürünleri ile 43 ülkedeki oyun severe sunan girişim, kullanıcılarının gerçek dünyadaki hareketlerini oyun ve egzersiz uygulamalarına aktaran bir insan-bilgisayar kontrol ara yüzü yaratmış oluyor.
WalkOVR, dünya çapında milyonlarca kişinin oynadığı oyunların, birebir kullanıcı hareketleri ile oynandığı, oyunun içindeki karakterlerin yerine geçerek oyunun şeklini değiştiren; GYMOVR ise evdeki egzersiz alışkanlığımızı yeniden kazanmamızı sağlayan markalar olarak göze çarpıyor. İTK Ventures, Rigel Teknoloji'ye ve bu iki markasına yaptığı yatırım ile sanal gerçeklik ortamlarının geleceğin en büyük sektörlerinden biri olacağına inanıyor.
Rigel Teknoloji, bu yatırım ile birlikte yeni çıkarmakta oldukları GYMOVR markaları için de global bir lansman yapmayı ve 1 milyon dolarlık bir ön satış gerçekleştirmeyi hedefliyor. Türkiye’de Emniyet Genel Müdürlüğü ile de simülasyon alanında ortak bir çalışma yürüten firma, son olarak Ağustos ayında global oyun devi EPIC Games tarafından da bir yatırım almayı başardı.
Tuğra Şahiner, EPIC Games tarafından yapılan yatırımın EPIC Games’in sahibi olduğu Unreal Engine oyun motoru ile firmanın geliştirdiği hareket tanıma teknolojilerinin entegrasyonu için kullanacağını ve oyun geliştiricilere uygun fiyatlı hareket tanıma teknolojileri için yeni bir kapı açacaklarını belirtti. Ayrıca EPIC Games'in Fortnite oyunu ile tanınırlığını daha da artırmayı başardı.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap