Amazon, şu anda kapalı olan bazı mağazaları lojistik merkezi ve depo olarak kullanmak istiyor

Amazon, lojistik merkezi ve depo alanı olarak kullanmak üzere, şu anda kapalı olan bazı JC Penney ve Sears mağazalarını kullanma konusunda alışveriş merkezi sahibi Simon Property Group ile görüşmelerde bulunuyor. 
Amazon, şu anda kapalı olan bazı mağazaları lojistik merkezi ve depo olarak kullanmak istiyor

The Wall Street Journal'ın haberine göre global e-ticaret devi Amazon, lojistik merkezi ve depo alanı olarak kullanmak üzere, şu anda kapalı olan bazı JC Penney ve Sears mağazalarını kullanma konusunda alışveriş merkezi sahibi Simon Property Group ile görüşmelerde bulunuyor. 

Anlaşma, Amazon'un, daha önce her ikisi de iflas başvurusunda bulunan Sears ve JCPenney gibi mağazaların yer aldığı ve bugüne kadar bünyesinde bulunan birçok mağazayı kapatan yerleri devralmasını içeriyor.

The Wall Street Journal'ın, söz konusu haberde "Amazon için, yerleşim alanlarına yakın daha fazla depoya ve lojistik merkezine sahip olmak işleri hızlandıracaktır." ifadelerini kullandığının da altını çizelim. Zira Amazon, şehirlerde iyi konumlandırılmış depo alanı kazanarak fayda sağlayabilir ve siparişlerde teslimat süresini kısaltabilir. Sears ve JCPenney konumları, Amazon’a müşterilere daha yakın, teslimat sürücülerinin gelip paketleri alabileceği daha fazla lojistik alanı konusunda fırsat sağlayabilir.

Hem Amazon hem de Simon Property Group konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetti. Ancak JCPenney, haziran ayında bu yaz 154 mağazayı kapatacağını söyledi; Sears ise geçen kasım ayında 96 mağazayı kapatmayı planladığını duyurdu. Üstelik her ikisi de son aylarda iflas başvurusunda bulundu. Ancak haberde, Amazon'un Simon Property Group'un alışveriş merkezlerindeki kaç mağaza için anlaşma yapmayı planladığına dair bir bilgi yer almıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.