Scrintal, speech-to-text teknolojisini kullanarak, tüm ses ve video kayıtlarının otomatik deşifresini ve analizini sağlayan, kendi yapay zekasına sahip bulut tabanlı bir platform olarak hizmet veriyor.
Eğitimde eşitlik fırsatlığı yaratmayı amaçlıyor
Scrintal, öğretmenlerin önceden kaydettikleri ses ve video derslerini yazıya çevirerek öğrencilerin ders içerikleri üzerinden çok daha rahat not almalarını sağlıyor. Girişim aslında iş akışında, mülakatlar sırasında herkes tarafından kullanılabiliyor, ancak şu anda özellikle uzaktan eğitim alanında faaliyet gösteriyor. Bu alanda da bilhassa ana dili dışında eğitim görenler, disleksi ve işitme engelli öğrenciler için eğitimde fırsat eşitliği yaratmayı hedefliyor.
Girişim, tüm kayıtların ve derslerin deşifresi yanında çevirisini de sağlayarak hem öğrencilerin hem araştırmacıların hem de medya kayıtlarıyla ilgilenen podcaster, pazar araştırmacıları, UX araştırmacıları gibi tüm grupların işlerini kolaylaştırıyor.
Ece Kural, Furkan Bayraktar ve Arda Ertem'in kurucuları olduğu Scrintal'ın ortaya çıkış hikayesi de dikkat çekici. Scrintal fikri, doktora yapan kurucu ortaklardam Ece’nin yaptığı mülakatların ses kayıtlarını güvenle yükleyebileceği, deşifre almakla kalmayıp basit analizleri yapıp çalışma arkadaşlarıyla paylaşabileceği bir platform bulamaması sonucu ortaya çıktı. 2019 Şubat ayında Stockholm Üniversitesi Innovasyon Ofisi sayesinde Almi’den hibe alarak Scrintal üzerinde çalışmaya başlayan Ece ve Furkan'a bu yılın başında ise Arda katıldı ve girişimin kurucu ekibi böylelikle bir araya gelmiş oldu. Platform, 3 kurucusuyla birlikte toplamda 5 kişilik ekiple faaliyet gösteriyor.
Hem B2C hem de B2B olarak hizmet veriyor
Temmuz ayından beri kullanıcı kabul etmeye başlayan girişimi hem bireysel hem de takım olarak kullanmak mümkün. Uygulamada fiyatlar ise saatlere göre belirleniyor. Örneğin; 7 saate kadar 75 TL ücretlendirilirken eğer o 7 saati 15 saate çıkarmak istiyorsanız yüzde 10 indirimli olarak 67,50 TL ödüyorsunuz. Scrintal'ın fiyatlandırmasına buradan ulaşabilirsiniz. Girişim, ücretsiz deneme imkanı da sunuyor. Kısacası Scrintal’ın hem B2B hem de B2C yönü mevcut. B2C alanında kullandığın kadar öde modeli kullanıyor, B2B’de ise özel fiyatlandırmaya gidiyor.
Döküman ile medyalar farklı projelere ayrılabiliyor
Scrintal, diğer benzer çözümlerin aksine, deşifre özelliğini çözümün sadece bir parçası olarak görüyor. Sesten, yazıya oradan da bilgiye gidilmesi gerektiğini düşündükleri için platformda birçok text analizi özelliği bulunuyor. Scrintal'ı kullanarak audio ve videolarda geçen önemli yerlerin altını çizmek, yorumlar eklemek ve takım olarak aynı dökümanlar ve projeler üzerinde eş zamanlı olarak çalışabilmek mümkün oluyor. Scrintal, kullanıcıların medya yükleyip yazı aldığı bir platform olmaktansa, medyalarını notlarıyla birlikte organize edebildikleri bir platform olmayı amaçlıyor. Bu yüzden dosyalama sistemi ile döküman ve medyaları farklı projelere ayırmaya olanak sağlıyor.
Girişim, 2019 Şubat ayında Almi’den aldığı karşılıksız hibeden sonra, 2019 Eylül ayında Vinnova’nın yenilikçi girişimlere verdiği karşılıksız fonu kazandı. Scrintal, başta eğitim ve araştırma alanı olmak üzere, psikologlar, pazar araştırması ve kullanıcı araştırması alanlarında daha fazla bireysel kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor. Aynı zamanda bu alanlardaki birçok kurumla da kurumsal anlaşmalarını finalize etmek istiyor.
Scrintal'a buradan göz atabilirsiniz.