Türkiye’de sanatçılar, Spotify Sanatçı Fon Toplama özelliği üzerinden iyzico ile doğrudan bağış toplayabilecek

Türkiye’de bugünden itibaren, Spotify'da kendi profiline Fon Toplama özelliği ekleyen sanatçılara iyzico üzerinden doğrudan bağış yapılabiliyor.
Türkiye’de sanatçılar, Spotify Sanatçı Fon Toplama özelliği üzerinden iyzico ile doğrudan bağış toplayabilecek

Spotify, Covid-19’un yarattığı sonuçları göz önünde bulundurarak sanatçılara doğrudan bağış yapılması için nisan ayında başlattığı Sanatçı Fon Toplama özelliğini, iş ortaklığı yaptığı yeni ödeme sistemleri ile genişletmeye devam ediyor. Türkiye’de bugünden itibaren kendi profiline Fon Toplama özelliği ekleyen sanatçılara iyzico üzerinden doğrudan bağış yapılabiliyor.

Salgının başlamasıyla birlikte Spotify, virüsün neden olduğu sonuçlardan ciddi anlamda etkilenen sanatçıları nasıl destekleyebileceğini belirlemek için sektördeki iş ortaklarıyla irtibata geçti. Streaming, sanatçılar ve müzikseverler arasındaki bağı korumada önemli bir rol oynamaya devam ederken, diğer gelir kaynaklarının pek çoğu, kriz nedeniyle kesintiye uğradı ya da tamamen durdu.

89 binden fazla bağış, 7 milyon tıklanma

Sanatçı hayranlarının sevdikleri sanatçılara yardım etme ve doğrudan bağışta bulunma isteklerinden ilham alan Spotify, bu zorlu dönemde bağış toplayan sanatçılara global bir zemin sağlamak amacıyla nisan ayında Sanatçı Fon Toplama özelliğini hayata geçirdi. Nisan ayından bu yana sanatçılar, 89 binden fazla bağış kampanyası ve 7 milyon tıklanma aldı.

iyzico ile doğrudan bağış toplayabilecekler

Bu özellik ile nasıl ki sanatçılar herhangi bir müziği seçerek kendi profillerinde Sanatçının Seçtikleri olarak öne çıkarabiliyorsa, artık kendi profillerine bir bağış butonu da ekleyebiliyor. Bu özelliğin ilk ve en önemli amacı, kendilerini, gruplarını, ekiplerini desteklemek için bağış toplamak isteyen sanatçıları, kendi Spotify sanatçı profillerinde hayranları ile buluşturmak. Dünyanın farklı yerlerindeki sanatçılar, ülkelerinde var olan anlaşmalı ödeme araçlarıyla bağış toplayabiliyor. Türkiye’de ise sanatçılar bugünden itibaren, iyzico ile Fon Toplama özelliği üzerinden doğrudan bağış toplayabilecek.

Fon Toplama özelliği nasıl çalışıyor?

Sanatçılar için Spotify admin kullanıcıları, Spotify profillerindeki panonun üstündeki manşet alanında yer alan “Başlat” sekmesi üzerinden sanatçı için fon Toplama özelliğini kullanabiliyor. Daha detaylı bilgi Spotify’ın “en iyi pratikler rehberinde” yer alıyor. Sanatçıların Fon Toplama özelliği üzerinden toplayacakları bağışın nereye gideceği ise tamamen onların elinde. Spotify’ın güvenlik politikalarına uygun olduğu sürece bağışların yönlenmesi için doğrudan kendilerini, ekiplerini ya da bir yardım kuruluşunu seçebiliyorlar.

Son olarak, Spotify'ın dünyanın her yerinden sanatçı destek kurumlarıyla birlikte Spotify Covid-19 Müzik Yardımlaşma projesi üzerinden 10 milyon dolar değerinde bir fon eşleştirme platformu kurduğunu da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.