Mobil bankacılık girişimi Varo Money, ulusal bir bankaya dönüşüyor

Varo Money, gerçek bir banka olabilmek için Office of the Comptroller of the Currency'den (OCC) gerekli izinleri aldığını açıkladı. Şirket, ABD tarihinin ilk mobil ulusal bankası olacak.
Mobil bankacılık girişimi Varo Money, ulusal bir bankaya dönüşüyor

Haziran ayında gerçekleşen D Serisi yatırım turunda 241 milyon dolar yatırım alan; Assaf Guery, Colin Walsh, Mykola Klymenko ve Roger Van Duinen tarafından kurulan mobil bankacılık girişimi Varo Money, gerçek bir banka olabilmek için Office of the Comptroller of the Currency'den (OCC) gerekli izinleri aldığını açıkladı. Şirket, ABD tarihinin ilk mobil ulusal bankası olacak.

Varo Money'in kurucu ortağı ve CEO'su Colin Walsh, bunun bankacılık adına yeni bir dönemin başladığının kanıtı olduğunu söylüyor. Varo'yu kurma nedenlerinin, bankaların müşterilerinin çoğuna çok iyi hizmet etmemeleri olduğunu belirten Walsh, bunu düzeltmek istediklerinin de altını çiziyor. Walsh, bu nedenle, tüketicilerin finansal sağlığını daha iyi teknoloji ve daha verimli bir iş modeli ile iyileştirmek amacıyla sıfırdan bir banka kurmaya karar verdiklerini sözlerine ekliyor.

Varo, ABD'de banka sözleşmesi alan ilk fintech olduğunu belirtti. Ancak ilerleyen dönemde diğer fintech girişimleri de Varo'nun yolunu izleyebilir gibi duruyor. Mart ayında Square, kendi bankasını açabilmek adına mevduat sigortası için FDIC'den onay aldığını açıkladı. SoFi, Temmuz ayında yeni ürünleri yayına almak amacıyla SoFi Bank'ı oluşturmak için düzenleyicilere başvuruda bulundu. Varo'nun planı da bu. Şirket, bankacılık sözleşmesinin finansal esneklik, krediye ekonomik erişim ve değişken nakit akışlarının daha kolay yönetilmesi de dahil olmak üzere daha geniş müşteri ihtiyaçlarına hizmet etmesine izin vereceğini söyledi.

Oldukça basit bir kullanım mantığına sahip olan Varo Money, kullanıcılarına kolayca erişilebilen, aylık ücretlere sahip olmayan banka hesapları ve modern bir mobil uygulama deneyimi sunuyor. Varo Money kullanıcıları, tüm dünyada toplamda 55 bini aşkın ATM'den hesaplarındaki paralara erişebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.