Ankara Belediyesi'nin kitle kaynak odaklı sosyal girişimi: Afiyetver

Kitle fonlaması modeliyle çalışan Afiyetver, zor durumdaki ailelere et yardımı yapılmasını amaçlıyor. Şimdiye kadar platform üzerinden 6 milyon 774 bin TL'lik yardım yapıldı.
Ankara Belediyesi'nin kitle kaynak odaklı sosyal girişimi: Afiyetver

Daha önce Ramazan ayında İftarver projesiyle dikkat çeken Ankara Büyükşehir Belediyesi, kitle fonlamasıyla 500 bin sofrayı sıcak yemek ile buluşturmuştu. İlerleyen dönemde Suver, Biletver ve Elver projeleriyle öne çıkan Belediye yine kitle fonlaması ile yüzbinlerce ihtiyaç sahibi aileye yardım yapılmasını sağladı. Sadece Ankara değil tüm Türkiye'de yürütülen veresiye defteri kapatma kampanyası da olukça ses getirmişti. 

Belediye şimdi de Kurban Bayramı öncesinde yeni iyilik projesiyle gündemde. Yine kitle fonlaması modeliyle çalışan Afiyetver sitesi, zor durumdaki ailelere gıda yardımı yapılmasını amaçlıyor. Özellikle yükselen et fiyatları ve Covid-19 salgınıyla birlikte işten çıkarmalar pek çok aileyi etkisi altına aldı. 

Ankara Belediyesi kitle fonlamasıyla, bu ailelere et yardımı yapmayı planlıyor. Projenin sadece Ankara değil tüm Türkiye'de uygulanması yardımların yaygınlaştırılmasını kolaylaştırıyor.  Ankara belediyesi, toplanan yardımlarla, Eylül ayından itibaren yüzbinlerce kavurma ya da kıymayı, paketlenmiş halde ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırmayı hedefliyor.  

Afiyetver sitesine girdiğinizde Halkekmek tarafından üretilmiş konserve et ürünlerini görüyorsunuz. Bütçenize göre bağışlanması için Kavrulmuş ve Paketlenmiş Kıyma ya da Kavrulmuş ve Paketlenmiş Kuşbaşı seçenekleri arasından seçim yapabiliyorsunuz. Tüm konserveler 800 gr olsa da bağış yaparken, paketin yarısını ödeme imkanı da sunuluyor.

Harita üzerinde 5 dakikada bir güncellenen verilerle hangi bölgede daha fazla yardıma ihtiyaç olduğunu görebilirsiniz. En fazla yardım yapılan şehirler Ankara, İstanbul ve İzmir olarak öne çıkıyor.

Ankarada 18 binden fazla hayırsever 70 binin üzerinde paket yardımı yaparken, İstanbul'da 5 binden fazla yardımsever 20 binden fazla paket yardımında bulundu. İzmir'de ise binden fazla kişinin 4 binden fazla paket bağışı yaptığını ekleyelim. 

Arzu ederseniz, şehir bazında yardım, paket ve gönüllü sayısını da görüntülemeniz mümkün. Sitedeki verilere göre şimdiye kadar platform üzerinden 32 bin 943 gönüllü 118 binden fazla paket bağışında bulundu. Bu da 6 milyon 774 bin 370 TL'lik bir yardım miktarına denk geliyor. 

Bu anlamda Ankara Belediyesi'nin şeffaf tutumuyla da öne çıktığını söyleyebiliriz. Bayram için bağış yapmak isteyenler, Afiyetver'e bir şans verebilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.