TransferWise'ın değerlemesi 5 milyar dolara ulaştı

Londra merkezli para transfer şirketi TransferWise, değerlemesinin 5 milyar dolara ulaştığını doğruladı.
TransferWise'ın değerlemesi 5 milyar dolara ulaştı

Londra merkezli para transfer şirketi TransferWise, değerlemesinin 5 milyar dolara ulaştığını doğruladı.

TransferWise, aslında bilançosuna yeni bir nakit eklemedi, bunun yerine çalışanlara ve erken yatırımcılara 319 milyon dolarlık ikincil bir anlaşmayla hisselerinin bir kısmını satma şansı verdi. Üstelik bu, mevcut yatırımcıların hisselerini ilk kez satmaları da değil. Geçtiğimiz yıl da 292 milyon dolarlık hisse satışı gerçekleştirilmiş ve bunun akabinde TransferWise'ın değerlemesi 3,5 milyar dolara ulaşmıştı.

2011 yılında kurulan TransferWise, ücretleri düşürerek ve tüketicilerin paraları sınır ötesi taşımasına yardımcı olmak için online bir platformu da bünyesine ekleyerek Western Union ve MoneyGram gibi şirketlere ciddi anlamda rakip oldu. Şirketin şu anda global olarak toplam 8 milyon müşterisi bulunuyor ve TransferWise, her ay 5,2 milyar dolar sınır ötesi ödeme gerçekleştiriyor.

TransferWise’ın CEO’su ve kurucu ortağı Kristo Kaarmann, son birkaç yıldır sadece müşterileri tarafından finanse edildiklerini ve şirket için dış kaynak yaratmalarının gerekmediğini vurguladı. Bu yeni turda, şimdiye kadar başarılı olmalarına yardımcı olan yatırımcıları ve çalışanları ödüllendirmenin yanı sıra yeni yatırımcıların da gelmesi için bir fırsat sunduklarının altını çizdi. 

Kristo Kaarmann ve diğer kurucu ortağı Taavet Hinrikus'un da bu turda hisse satacakları söylentileri vardı, ancak TransferWise ne kadar sattıklarını açıklamayı reddetti. TransferWise, hisse satışlarının Goldman Sachs gibi bir yatırım bankası yerine dahili olarak yapıldığını söylüyor. Şirketin 5 milyar dolarlık değerlemesi ise onu her biri 5,5 milyar dolar değerinde olan ilk üç şirket Revolut, Klarna ve Checkout.com ile Avrupa’nın en değerli fintech şirketlerinden biri haline getiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.