PİLOT girişim hızlandırma programının 8. dönemine seçilen girişimler belli oldu

Türk Telekom tarafından 2013 yılında hayata geçirilen PİLOT’un 8. dönemi için seçilen girişimler belli oldu.
PİLOT girişim hızlandırma programının 8. dönemine seçilen girişimler belli oldu

Türk Telekom'un girişim hızlandırma programı olan PİLOT'un 7. dönemine seçilen 9 girişimi ve bu girişimlere toplamda 1,1 milyon TL nakit destek sunulacağını geçtiğimiz yılın Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Bugün paylaşılan bilgilere göre Türk Telekom tarafından 2013 yılında hayata geçirilen PİLOT’un 8. dönemi için seçilen girişimler belli oldu.

PİLOT’un 8. dönemi için seçilen 8 ekibe toplamda 1,2 milyon TL nakit destek sağlayan Türk Telekom, iş birliği olanakları da sunuyor. Türk Telekom’un, teknolojiye yaptığı yatırımlarla ‘inovasyon ve girişimcilik’ konularına öncülük ettiğinin altını çizen Türk Telekom Strateji, Planlama ve Dijital Genel Müdür Yardımcısı Barış Karakullukçu, PİLOT’tan bugüne kadar 65 girişim mezun olduğunu da dile getirdi.

Girişimlere toplamda 4 milyon TL’nin üzerinde nakit desteği verdiklerini de paylaşan Karakullukçu, yeni dönemde PİLOT kapsamında girişimlere yaptıkları yatırım miktarını önemli ölçüde artırdıklarını ve her ekibe 150 bin TL nakit desteğinin yanı sıra aynı zamanda güçlü bir mentor desteği sağladıklarını da paylaştı.

PİLOT’un yeni dönemine seçilen ekipler, iş fikirlerini başarılı bir şekilde uygulayabilmek için 12 hafta boyunca sektör profesyonelleri ile başarılı girişimci ve yatırımcılardan oluşan Türk Telekom mentor ağından geri bildirim alacaklar. Girişimlerin Türk Telekom’un teknoloji altyapısının yanı sıra ofis alanı, bulut hizmetleri ve mobil iletişim desteği gibi olanaklardan faydalanacaklarını da ekleyelim.

PİLOT girişim hızlandırma programının 8. dönemine seçilen girişimler

CryptoIndexSeries / Kripto para piyasaları için veri analizi ve alım-satım platformu

CryptoIndexSeries, tekil ve kurumsal kullanıcılarına kripto para verilerini analiz imkânı, gelişmiş versiyonu CISTrader ile de bu analizin yanında farklı borsalardaki cüzdanlarından alım-satım yapmalarını sağlayan kripto para platformudur. CryptoIndexSeries™, kripto para verilerini birçok kaynaktan toplayıp sınıflandırır. Yapay zekâ kullanarak endeksler, haber duygu analizleri, sektörel içerikler ve teknik özellikleri gibi birçok indikatör ve rapor oluşturur. Yatırımcının daha iyi karar alabilmesi için kripto veriyi analiz edilebilir ve anlamlı hâle getirir. CISTrader ile bu analizin yanında kullanıcıya farklı borsalardaki cüzdanlarından tek yerden alım-satım imkânı sağlar; fon yöneticileri, finansal yazılım firmaları ve veri sağlayıcılarına da ürettiği verileri ve indikatörleri API’lar aracılığıyla sunar. 

Hevi AI / İnme erken uyarı sistemi (İEUS)

Hevi AI, hStroke ürünüyle acil şartlarda çekilen bilgisayarlı tomografi (BT) ve manyetik rezonans görüntüleme (MRG) incelemelerinde, inme varlığını yapay zekâ ile tespit eden erken uyarı sistemidir. Hevi AI, inme varlığını otomatik olarak yüzde 99 duyarlılık ile tespit eder, hekime bir dakika içinde uyarı yollayarak hekimlerin teşhisini hızlandırır ve hastaların tedavi şansını artırır. 

PDAccess / Bulut altyapıları için siber güvenlik çözümü

PDAccess, kurumların bulut alt yapılarını güvenli, çevik ve uyumlu bir şekilde kullanmalarını sağlayan siber güvenlik yazılımıdır. Kurumlara ait olan bulut yapısında yapılan her türlü aktiviteyi kayıt altına alır, güvenlik politikalarını uygular ve kimlik yönetimini sağlar.

ProcessEye Studio / Yapay zekâ tabanlı görüntü işleme ile kalite kontrol çözümü

ProcessEye Studio, üretim şirketlerinin yapay zekâ tabanlı görüntü işleme sistemleri geliştirebilmelerini sağlayan SaaS üretim ve kalite kontrol çözümüdür. ProcessEye Studio ile firmalar, üretim süreçlerini iyileştirebilir, kalite kontrol süreçlerini geliştirebilir, üretim maliyetlerini azaltabilmeleri için hiçbir yazılım ve kodlama bilgisine sahip olmadan kendi sistemlerine entegre edebilirler.

Qubitro / IoT proje geliştirme çözümü

Qubitro geliştiricilerin ve kurumların diledikleri cihazdan, altyapı kurulumuna ve kodlamaya gerek duymadan veri toplayarak akıllı çözümler üretmelerini sağlayan yüksek performanslı SaaS IoT platformudur. Qubitro kullanıcılarına monitörleme, cihazlar arası haberleşme, farklı platformlar ile entegrasyon desteği sunar. Kurumlar ayrıca Qubitro’nun API'larını kullanarak kendi markalı uygulamalarını satabilirler.

Resardis / Merkeziyetsiz Kripto Para Borsası Çözümü

Resardis, kripto para yatırımcılarının web üzerinden kripto para ticareti yapabilmelerini sağlayan yan zincir tabanlı merkeziyetsiz kripto para borsası çözümüdür. Resardis, kripto para yatırımcıları için blockchain teknolojisi ile güvenli, yan zincirin kullanımıyla hızlı ve ölçeklenebilir, teknik bilgi gerektirmeyen ön yüzüyle kullanıcı dostu bir platformda kripto para ticareti deneyimi sunar. 

Sanction Scanner / Suç gelirlerinin tespitini sağlayan güvenlik çözümü

Sanction Scanner, kurumların tüm dünya regülasyonları ile uyumlu bir şekilde suç gelirlerini yapay zekâ ve derin öğrenme altyapısı sayesinde önlemelerini sağlayan güvenlik ve uyum çözümüdür. Sanction Scanner ile kurumlar, suç gelirlerini anlık izleyebilir; terör finansmanı ve bağlantılı diğer suçlarla olan süreçlerini kurum politikalarına ve prosedürlerine uygun yürütebilirler. Lisanslama modeli ile maliyet avantajı sağlayabilir; web, batch ve API kullanım imkânı sayesinde hızlı ve kolay entegrasyon yapabilirler.

Syntonym / Görsel veri ve kamera görüntü anonimizasyon çözümü

Syntonym, görsel veri işleyen ve depolayan kurumların ellerindeki verileri GDPR ve KVKK uyumlu bir şekilde anonimize ederek bireylerin mahremiyetini korur. Verilerin açık rızaya gerek duyulmadan da işlenebilmesini, paylaşılabilmesini ve yapay zekâ eğitim verisi olarak kullanılabilmesini sağlar. Syntonym, resim ve videolardaki biometrik veri olan mevcut yüzleri, hiç var olmamış sentetik yüzler ile geri döndürülemez bir şekilde değiştirerek, geleneksel yöntemlerin aksine yaş, cinsiyet, baş pozisyonu ve yüz ifadeleri gibi analitik metrikleri korur. Bozulmadan yapılan bu anonimleştirme, yapay zekâ algoritmalarının doğruluklarını ve güvenilirliklerini arttırdığı gibi, ileri veri analizlerini de mümkün kılar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.