Walmart'ın sahibi olduğu Flipkart, teslimatları 90 dakika içinde gerçekleştiren hizmeti Flipkart Quick'i test ediyor

Walmart'ın sahibi olduğu Flipkart, market, cep telefonu, elektronik ve ev aksesuarları gibi kategoriler için yerel teslimatları 90 dakika gibi bir süreye indirgeyen hizmeti Flipkart Quick'i test ediyor.
Walmart'ın sahibi olduğu Flipkart, teslimatları 90 dakika içinde gerçekleştiren hizmeti Flipkart Quick'i test ediyor

Walmart'ın sahibi olduğu Flipkart, market, cep telefonu, elektronik ve ev aksesuarları gibi kategoriler için yerel teslimatları 90 dakika gibi bir süreye indirgeyen hizmeti Flipkart Quick'i Hindistan'ın Bengaluru kentinde test etmeye başladı. 

Flipkart Quick, halihazırda şirketin sahip olduğu ürünlerle sınırlı kalmayacak. Bunun yerine, çeşitli yerel satıcılar ve tedarik zinciri ortakları tarafından sağlanacak olan süt ürünleri, taze meyveler, sebzeler ve et gibi yeni kategorilerle de hizmet verecek. Flipkart, yeni ürünüyle beraber genişleyen ürün ağı için Ninjacart; teslimat içinse Shadowfax gibi şirketlerle iş ortaklıkları yapmaya başladı. Ancak şirket ilerleyen dönemde kendi lojistik kolu Ekart'tan yararlanarak hibrit bir modele geçmeyi planlıyor.

Flipkart ayrıca, yeni hizmetin bir bölgedeki teslimat konumlarını belirlemek ve konum eşleme için geleneksel bir pin kodu sistem modeline güvenmeyeceğini iddia ediyor; yanlış adres eşleşmelerinden ve bunun yarattığı zaman kaybından kaçınacaklarının altını çiziyor. 

Flipkart Quick Bengaluru'da, Whitefield, Panathur, HSR Layout, BTM Layout, Banashankari, KR Puram ve Indiranagar gibi lokasyonlarda çalışacak. Flipkart Quick hizmeti ilerleyen dönemde Hindistan'ın 6 şehrinde daha faaliyet göstermeye başlayacak. Flipkart'ın bu sektördeki rakipleri ise Amazon Fresh ve Dunzo gibi isimler olacak.

Aslında Flipkart, 2015'te de Nearby adlı 90 dakikalık bir market dağıtım hizmetini test etmişti. Bu hizmet 2016'da piyasaya sürüldü; ancak sonraki dört ay içinde düşük marjlar ve az talep görmesi nedenleriyle kapatıldı. Flipkart Quick, şirketin bu alandaki ikinci hamlesi olarak karşımıza çıkıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.