Teknoloji CEO'larının ifade vereceği tekelleşme karşıtı soruşturma, 29 Temmuz'a ertelendi

Duruşma tarihi ilk olarak 27 Temmuz olarak belirlenmişti, ancak paylaşılan yeni bilgilere göre tarihte bir güncelleme yapıldı ve CEO'ların ifade vereceği yeni tarih 29 Temmuz olarak açıklandı
Teknoloji CEO'larının ifade vereceği tekelleşme karşıtı soruşturma, 29 Temmuz'a ertelendi

Silikon Vadisi devleri Amazon, Facebook, Google ve Apple'ın CEO'ları Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, Sundar Pichai ve Tim Cook bu ay sonunda ABD'de Temsilciler Meclisi üyelerinin karşısına çıkacağı haberini daha önce sizlerle paylaşmıştık. 

Dört şirketin CEO’sunun, Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi’nin antitröst, yani tekelleşme karşıtı paneline katılarak ifade vereceği duruşma tarihi ilk olarak 27 Temmuz olarak belirlenmişti, ancak paylaşılan yeni bilgilere göre tarihte bir güncelleme yapıldı ve CEO'ların ifade vereceği yeni tarih 29 Temmuz olarak açıklandı. Duruşmanın ertelenmesinin nedeni ise 17 Temmuz'da vefat eden Amerikalı politikacı ve insan hakları eylemlerinin kilit ismi John Lewis için gerçekleştirilecek anma töreni olarak açıklandı.

Yayınlanan resmi basın açıklamasına göre panelin konusu "Online Platformlar ve Pazar Gücü, Bölüm 6: Amazon, Facebook, Google ve Apple'ın Hakimiyetinin İncelenmesi" olarak açıklandı. Duruşmaya fiziksel olarak katılacak basına da sosyal mesafe kuralları nedeniyle sınırlama getirildi. Duruşmayı 29 Temmuz tarihinde buradan canlı olarak izlemek mümkün olacak. Silikon Vadisi CEO'ları da duruşmaya, büyük bir ihtimalle video konferans yöntemiyle katılacaklar, ancak bu durum hala kesinlik kazanmadı.

Neden ifade verecekler?

Dört büyük teknoloji şirketinin hepsi farklı suçlamalar nedeniyle ifade verecek. Apple, App Store ile ilgili olarak yargı karşına çıkacak. Şirketin App Store ödemelerinden aldığı yüksek komisyon bedellerinin yargıya taşındığı belirtiliyor. Google'ın ise Android platformunda arama motoru ve reklamcılık konusunda tekelleşmeye başladığı iddia ediliyor.

Halihazırda skandallarla gündeme gelmeye başlayan Facebook'un yargıya gitmesinin nedeni ise kullanıcı verileri ve aşırı artırılan reklam bedelleri. Amazon ise tek bir suçlamayla değil, iki suçlamayla yargı önünde ifade verecek. Şirketin kendi ürünlerini satarken diğer satıcılara karşı rekabet kurallarına uymadığı iddia ediliyor. Ayrıca satıcıların ürünlerini başka internet sitelerinde satışa çıkarmaları konusunda zorluk çıkardığı belirtiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.