Akinon, Belçika merkezli SmartFin Capital'dan 5 milyon dolar yatırım aldı

Markafoni kurucuları Tolga Tatari, Ahmet Emre Sarı ve Çağrı Orçan tarafından hayata geçirilen Akinon, Belçika merkezli VC SmartFin Capital'dan 5 milyon dolar yatırım daha aldı.
Akinon, Belçika merkezli SmartFin Capital'dan 5 milyon dolar yatırım aldı

Markafoni kurucuları Tolga Tatari, Ahmet Emre Sarı ve Çağrı Orçan tarafından hayata geçirilen Akinon, Belçika merkezli VC SmartFin Capital'dan 5 milyon dolar yatırım aldı. Hesaplarımıza ve tahminlerimize göre Akinon'un değerlemesinin aldığı yeni yatırımla beraber 35 milyon dolara ulaştığını söyleyebiliriz.

Bu yatırım ile Akinon, AR-GE çalışmalarını ve yeni pazarlara açılımını hızlandırmayı hedefliyor. Akinon’un kurucu ortağı ve CEO’su Tolga Tatari, aldıkları bu yatırım ile yurt dışında yeni pazarlara açılmalarını hızlandırmak ve yeni teknolojik ürünleri en üst seviye hizmet kalitesi ile buluşturarak, dünyadaki en kuvvetli ticaret platformunu yaratmak istediklerini belirtiyor.

Tolga Tatari yeni yatırımla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

Akinon olarak Türkiye’de 3 yılda pazar lideri olduk. Biz büyürken teknoloji altyapısını sağladığımız markalarımızın da dijital operasyonlarının büyümesine yardımcı olduk. 2020’de Akinon ticaret platformu ile 4.2 milyar TL’lik bir ticaret hacmi yaratmayı hedefliyoruz. Başarılarımızla Türkiye’de ve yurtdışında birçok fonun dikkatini çektik. Büyümekte olan ve B2B teknolojiler geliştiren şirketlere yatırım yapan SmartFin ile bu yolda ilerlemek bizi heyecanlandırıyor. Bu yatırım ile markalarımıza sunduğumuz hizmet kalitesini en üst seviyeye taşımayı ve Türkiye’de yakaladığımız başarıyı global ölçekte sürdürmeyi hedefliyoruz.

Avrupa pazarında 300 milyon euroyu aşan yatırımı bulunan SmartFin yönetici ortağı Jurgen Ingels, güçlü büyüme gerçekleştiren Akinon'u desteklemekten heyecan duyduklarını belirtti.

Akinon, perakende işletmelerine “dijital satış kanalları”, “katalog ve sipariş yönetim sistemi” ve “mağaza içi uygulama” gibi ürünleriyle omnichannel çözümler sunuyor. Şirket, İstanbul, Atina, Londra ve Dubai’de bulunan ofisleriyle Lacoste, Marks & Spencer, LCW, GAP gibi birçok global perakende markasına hizmet veriyor.

Akinon ürünleri

Webrazzi E-Ticaret 2019'da, multichannel'dan omnichannel'a geçişte sunulan altyapıların yetersiz kaldığına dikkat çeken Tolga Tatari, exit sonrası 2 senelik rekabet anlaşmasının son altı ayında, arkadaşlarından oluşan küçük bir ekiple Akinon üzerinde çalışmaya başladıklarını ifade etmişti. Tatari ekibin, perakende firmalarının kanal yönetimi ve stok yönetimi gibi özelliklerden de faydalanabileceği bir omnichannel uygulaması fikriyle yola çıktığını belirtmiş; ancak markalarla iletişim sürecinde web ve mobil alanında gelen taleplerle Akinon'un web shop ve native uygulamalar ile tam bir omnichannel suitine dönüştüğünü söylemişti.

İlk olarak 15 Şubat 2016 yılında Akinon'u yayına alan Ahmet Emre Sarı ve Tolga Tatari, Madame Coco dahil olmak üzere dört müşteriyle yola çıktıklarını belirtmişti. İlk senenin sonunda 9 müşteriye hizmet vermeye başlayan Akinon, ikinci senenin sonunda 40'tan fazla markaya hizmet vermeye başladı. Akinon ekibinin 100 kişiyi geçtiğini belirten kurucu ortaklar, tıpkı Markafoni'de yaşadıkları gibi hızlı bir büyümenin içinde olduklarını ifade etmişlerdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.