Artırılmış gerçeklik girişimi Mira, 10 milyon dolar yatırım aldı

2016 yılında, Benjamin Taft, Joseph May, Matt Stern ve Montana Reed tarafından hayata geçirilen artırılmış gerçeklik girişimi Mira, 10 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.
Artırılmış gerçeklik girişimi Mira, 10 milyon dolar yatırım aldı

2016 yılında, Benjamin Taft, Joseph May, Matt Stern ve Montana Reed tarafından hayata geçirilen artırılmış gerçeklik girişimi Mira, 10 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Yatırım turuna katılan isimler arasında Sequoia Capital ve San Francisco merkezli Happiness Ventures bulunuyor.

Daha önceki turlarda 13 milyon dolara yakın yatırım alan girişim, bu turdaki 10 milyon doları işini yeniden odaklamak ve donanımını geliştirmek için kullanacağını açıkladı. 

Mira, endüstriyel düzeyde giyilebilir cihazlar tasarlıyor ve artırılmış gerçeklik odaklı yazılım teknolojileri geliştiriyor. Bunu yaparken normal kullanıcıları değil, tamamen endüstriyel kullanımı göz önünde bulunduruyor. Şirketin Prism Pro kulaklığı, daha önceki girişimlerde karşımıza çıkan teknik karmaşıklığı ortadan kaldırıyor. Mira'nın cihazı, görevlerin gerektirdiği kadar basit bir şekilde karşımıza çıkıyor. Eski iPhone'larda gördüğümüz yuva tasarımı, Mira'nın cihazlarında da mevcut ve gözlükler, fiziksel olarak işçilerin öğeleri ve işaretleyicileri taramasına izin veren başa takılan bir kameraya bağlanıyor.

Prism Pro donanımı, bazılarına göre gerçek AR yeteneklerini dikkate aldığı için, uzamsal izleme ve haritalama işlemlerini boşaltmak yerine ön ve yukarı ekran penceresi ile kullanıcının görüş açısını artırmayı tercih ediyor. Eklenen kamera, nesnelerin taranması için kullanılıyor ve derinlik haritaları oluşturmuyor. Böylece hologramlar bir alana geometrik olarak yansıtılabiliyor.

Bu tür bir cihaz için bir takım avantajlar olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü cihaz muadillerine kıyasla daha ucuz, kullanımı daha basit ve bir şirketin kurumsal yönetim yapısına entegre edilmesi daha kolay.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.