Robot yunuslar ilk olarak Çin'de yer alan akvaryumda görücüye çıkacak

Yeni Zelanda merkezli Edge Innovations ve Çin merkezli bir firma tarafından üretilen robot yunuslar ilk olarak Çin'de bulunan bir akvaryumda görücüye çıkacak.
Robot yunuslar ilk olarak Çin'de yer alan akvaryumda görücüye çıkacak

Edge Innovations firması tarafından üretilen gerçeki görünüme sahip robot yunuslar yakın zaman sonra akvaryumlarda karşımıza çıkacak. Söz konusu robot yunuslar ilk olarak geçtiğimiz hafta bir video aracılığı ile paylaşılmıştı.

Bugün paylaşılan bilgilere göre Yeni Zelanda merkezli Edge Innovations ve Çin merkezli bir firma tarafından üretilen robot yunuslar ilk olarak Çin'de bulunan bir akvaryumda görücüye çıkacak. Yapay zeka teknolojisi ile desteklenen ve görünüm anlamında neredeyse gerçek yunuslar ile tamamen aynı olan robot yunusların maliyeti ise oldukça yüksek. Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre 1 robot yunusun maliyeti ise 26 milyon dolar.

Edge Innovations tarafından paylaşılan bilgilere şirket, robot yunuslarını akvaryumlardan tutun da otellere kadar pek çok farklı noktaya satmayı hedefliyor. Edge Innovations'ın sadece robot yunuslar üretmekle kalmayacağını da ekleyelim. Şirket şu an robot deniz ejderi ve büyük beyaz köpek balığı üzerinde de çalışmalar yapıyor.

Kısacası önümüzdeki yıllarda robot deniz ejderleri ve büyük beyaz köpek balıkları karşımıza çıkabilir. Oldukça gerçekçi olarak tasarlanan robot yunusların ağırlığı ise 272 kg. Guardian tarafından paylaşılan bir habere göre pek çok ziyaretçi Edge Innovations tarafından üretilen yunusların robot olduğunu anlayamıyor.

Uzaktan kontrol edilebilen robotlar tam şarj ile 10 saat boyunca suda kalabiliyor. Son olarak robot yunusların geliştirme sürecine Çin'de yer alan akvaryumda devam edildiğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.